Stephen Hawking

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Stephen Hawking ing NASA.

Stephen Hawking (lair ing Oxford, 8 Januari 1942) iku sawijining fisikawan teóritis lan pakar kosmologi Inggris. Kariré wis ngluwihi 40 taun. Buku-bukuné akèh sing payu lan nggawé dhèwèké misuwur.

Ing taun 2010 Hawking nggawé gègèr mawa bukuné The Grand Design. Ing buku iki dhèwèké nulis yèn Gusti Allah iku ora diperlokaké kanggo nyiptakaké Jagad Raya nanging manawa Jagad Raya iku muncul dhéwé déning hukum-hukum fisika.

Hawking iku nduwé panyakit distrofi neuro-muskular sing mèmper panyakit amyotrophic lateral sclerosis, ya iku panyakit sing wis ditandhang puluhan taun lan nggawé awaké lèmpoh total.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Stephen_Hawking&oldid=1092557"