Robert Hooke

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Robert Hooke
13 Portrait of Robert Hooke.JPG
Makrifat panjenengané seniman, Robert Hooke. Kang ora nganut ilèn kang memper kontemporer dikonfirmasiake saka Hooke kanggo nyambung urip.
Lair 28 Juli [K.J.: 18 Juli] 1635
Freshwater, Isle of Wight, England
Pati 3 Maret 1703 (Umumur 67)
London, Inggris
Alma mater Christ Church, Oxford
Kondhang ing Hukum Hooke
Microscopy
Nerapake tembung ' sèl'
Karièr ngèlmiah
Babagan Fisika lan Kimia
Institutions Oxford University
Juru pamrayoga Robert Boyle
Mrabawani Richard Busby

Robert Hooke, FRS (18 Juli 1635-3 Maret 1703) iku èlmuwan polymath Inggris sing mainaké peran wigati sajeroning révolusi ilmiah, liwat makarya eksperimen lan teoretis.

Dilahiraké ing Freshwater ing Pulo Wight, Hooke nampa pendhidhikan wiwitanal ing Sekolah Westminster. Taun 1653, Hooke antuk panggonan ing Christ Church, Oxford. Ing kéné Hooke ketemu Robert Boyle, lan olèh pagawéan dadi asistené.

Pranala njaba[besut | besut sumber]