Robert Hooke

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Robert Hooke
13 Portrait of Robert Hooke.JPG
Makrifat panjenengané seniman, Robert Hooke. Kang ora nganut ilèn kang memper kontemporer dikonfirmasiake saka Hooke kanggo nyambung urip.
Lair28 Juli [K.J.: 18 Juli] 1635
Freshwater, Isle of Wight, England
Pati3 Maret 1703 (Umumur 67)
London, Inggris
Alma materChrist Church, Oxford
Kondhang ingHukum Hooke
Microscopy
Nerapake tembung ' sèl'
Karièr ngèlmiah
BabaganFisika lan Kimia
InstitutionsOxford University
Juru pamrayogaRobert Boyle
MrabawaniRichard Busby

Robert Hooke, FRS (18 Juli 1635-3 Maret 1703) iku èlmuwan polymath Inggris kang mainaké peran wigati sajeroning révolusi ilmiah, liwat makarya eksperimen lan teoretis.

Dilahiraké ing Freshwater ing Pulo Wight, Hooke nampa pendhidhikan wiwitanal ing Sekolah Westminster. Taun 1653, Hooke olèh panggonan ing Christ Church, Oxford. Ing kéné Hooke ketemu Robert Boyle, lan olèh pagawéan dadi asistené.

Pranala njaba[besut | besut sumber]