Robert Boyle

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Robert Boyle
Robert Boyle 0001.jpg
Robert Boyle (1627-1691)
Lair 25 Januari 1627
County Waterford, Ireland
Pati 30 Dhésèmber 1691 (yuswa 64)
London, Inggris
Padunungan Inggris
Bangsa Inggris
Warga nagara Inggris
Kondhang ing Studi properti fisika gas
Studi konsèp satunggiling elemen
Karièr ngèlmiah
Babagan Fisika, kimia
Kaprabawan Robert Hooke

Robert Boyle (25 Januari 162730 Dhésèmber 1691) punika filsuf, kimiawan, fisikawan, panemu, lan èlmuwan Irlandia ingkang misuwur amargi karya-karyanipun ing babagan fisika lan kimia. Sanadyan risèt lan filsafat pribadinipun cetha ngoyot saking tradhisi alkimia, panjenenganipun asring dipunanggep minangka kimiawan modhèren sepindhah. Ing antawisipun karya-karyanipun, The Sceptical Chymist dipunpirsani minangka sela lumpatan kimia modhèren.

Ugi pirsani[besut | besut sumber]

Réferènsi[besut | besut sumber]

Pranala njawi[besut | besut sumber]