Robert Boyle

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Robert Boyle
Robert Boyle 0001.jpg
Robert Boyle (1627-1691)
Lair25 Januari 1627
County Waterford, Ireland
Pati30 Dhésèmber 1691 (yuswa 64)
London, Inggris
PadununganInggris
BangsaInggris
Warga nagaraInggris
Kondhang ingStudi properti fisika gas
Studi konsèp satunggiling elemen
Karièr ngèlmiah
BabaganFisika, kimia
KaprabawanRobert Hooke

Robert Boyle (25 Januari 162730 Dhésèmber 1691) punika filsuf, kimiawan, fisikawan, panemu, lan èlmuwan Irlandia ingkang misuwur amargi karya-karyanipun ing babagan fisika lan kimia. Sanadyan risèt lan filsafat pribadinipun cetha ngoyot saking tradhisi alkimia, panjenenganipun asring dipunanggep minangka kimiawan modhèren sepindhah. Ing antawisipun karya-karyanipun, The Sceptical Chymist dipunpirsani minangka sela lumpatan kimia modhèren.

Ugi pirsani[besut | besut sumber]

Réferènsi[besut | besut sumber]

Pranala njawi[besut | besut sumber]