Robert Boyle

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Robert Boyle
Robert Boyle (1627-1691)
Robert Boyle (1627-1691)
Miyos 25 Januari 1627
County Waterford, Ireland
Tilar donya 30 Dhésèmber 1691 (yuswa 64)
London, Inggris
Dalem Inggris
Warga negara Inggris
Kabangsan Inggris
Suku bangsa Anglo-Irish
Bidhang Fisika, kimia
Kaahlian Studi properti fisika gas
Studi konsèp satunggiling elemen
Dipunpangaruhi Robert Hooke
Agama Anglican[1]

Robert Boyle (25 Januari 162730 Dhésèmber 1691) punika filsuf, kimiawan, fisikawan, panemu, lan èlmuwan Irlandia ingkang misuwur amargi karya-karyanipun ing babagan fisika lan kimia. Sanadyan risèt lan filsafat pribadinipun cetha ngoyot saking tradhisi alkimia, panjenenganipun asring dipunanggep minangka kimiawan modhèren sepindhah. Ing antawisipun karya-karyanipun, The Sceptical Chymist dipunpirsani minangka sela lumpatan kimia modhèren.

Ugi pirsani[besut | besut sumber]

Réferènsi[besut | besut sumber]

Pranala njawi[besut | besut sumber]