Nicolaus Copernicus

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados
Nicolaus Copernicus
(terlahir:Niklas Koppernigk)
(basa Polandia:Mikołaj Kopernik)
Gambar potret sak Toruń, wiwit abad ka-16
Gambar potret sak Toruń, wiwit abad ka-16
Lair (1473-02-19)Fèbruari 19, 1473,
Toruń (Thorn), saiki Polandia.
Pati Mèi 24, 1543(1543-05-24) (umur 70),
Frombork (Frauenburg), Warmia, saiki Polandia
Babagan Matematika, astronomi, hakim, tabib, ilmuwan, rahib Katolik, gubernur, pejabat nagara, komandan militer, diplomat, ahli ékonomi
Alma mater Universitas Kraków, Universitas Bologna, Universitas Padua, Universitas Ferrara.
Misuwur amarga Heliosentrisme
Agama Katolik Roma
Nicolaus Copernicus

Nicolaus Copernicus (basa Polandia: Mikolaj Kopernik, 19 Februari 147324 Mei 1543), punika satunggiling ahli astronomi saking Polandia. Piyambakipun misuwur amargi mamanggihaken menawi jagad raya punika boten mangubengi bumi, nanging malahan bumi ingkang mangubengi ing srengéngé. Bukunipun dipunwedalaken ing warsa 1543, amargi ajrih kaliyan institusi Gréja ingkang saged mejahi piyambakipun kala sapunika.

Uga pirsani liyane[sunting | besut sumber]

Wikipedia
Artikel punika, artikel dhasar ingkang kedah dipundarbèni sadaya basa.