Nicolaus Copernicus

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Nicolaus Copernicus
(terlahir:Niklas Koppernigk)
(basa Polandia:Mikołaj Kopernik)

Gambar potret sak Toruń, wiwit abad ka-16
Lair

19 Februari 1473

,
Toruń (Thorn), saiki Polandia.
Pati 24 Mei 1543 (umur 70),
Frombork (Frauenburg), Warmia, saiki Polandia
Babagan Matematika, astronomi, hakim, tabib, ilmuwan, rahib Katolik, gubernur, pejabat negara, komandan militer, diplomat, ahli ekonomi
Alma mater Universitas Kraków, Universitas Bologna, Universitas Padua, Universitas Ferrara.
Misuwur amarga Heliosentrisme
Agama Katolik Roma
Nicolaus Copernicus

Nicolaus Copernicus (basa Polandia: Mikolaj Kopernik, 19 Februari 147324 Mei 1543), punika satunggiling ahli astronomi saking Polandia. Piyambakipun misuwur amargi mamanggihaken menawi jagad raya punika mboten mangubengi bumi, nanging malahan bumi ingkang mangubengi ing srengéngé. Bukunipun dipunwedalaken ing warsa 1543, amargi ajrih kaliyan institusi Gréja ingkang saged mejahi piyambakipun kala sapunika.


Uga pirsani liyane[sunting | sunting sumber]


Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Wikipedia
Artikel punika, artikel dhasar ingkang kedah dipundarbèni sadaya basa.