Niels Bohr

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Niels Bohr
Niels Bohr.jpg
LairNiels Henrik David Bohr
(1885-10-07)7 Oktober 1885
Copenhagen, Dhènemarken
Pati18 Novèmber 1962(1962-11-18) (umur 77)
Copenhagen, Dhènemarken
BangsaDhènemarken
Alma materUniversity of Copenhagen
Kondhang ingCopenhagen interpretation
Complementarity
Bohr model
Sommerfeld–Bohr theory
BKS theory
Bohr-Einstein debates
Bohr magneton
BebungahBebungah Nobel babagan Fisika (1922)
Franklin Medal (1929)
Karièr ngèlmiah
BabaganFisika
InstitutionsUniversity of Copenhagen
University of Cambridge
University of Manchester
Juru pamrayogya dhoktoralChristian Christiansen
Juru pamrayoga liyanéJ. J. Thomson
Ernest Rutherford
Mahasiswa dhoktoralHendrik Anthony Kramers
MrabawaniErnest Rutherford
KaprabawanWerner Heisenberg
Wolfgang Pauli
Paul Dirac
Lise Meitner
Max Delbrück
and many others
Tandha tangan
Niels Bohr Signature.svg
Cathetan
Harald Bohr punika rayi kakungipun, lan Aage Bohr punika putranipun.

Niels Bohr (7 Oktober 188518 November 1962) ya iku ahli ahli fisika saka Denmark lan naté ngraih bebungah Nobel Fisika ana ing taun 1922.

Taun 1913 Bohr wis nerapaké konsèp mekanika kuantum kanggo model atom kang wis dikembangaké déning Ernest Rutherford, kang nggambaraké yèn atom iku kasusun saka inti atom (nukleus) sing dikubengi déning orbit elektron.

Putrané, Aage Niels Bohr, uga naté nampa Bebungah Nobel.

Pranala njaba[besut | besut sumber]