Niels Bohr

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Niels Bohr
Niels Bohr.jpg
Lair Niels Henrik David Bohr
(1885-10-07)7 Oktober 1885
Copenhagen, Dhènemarken
Pati 18 Novèmber 1962(1962-11-18) (umur 77)
Copenhagen, Dhènemarken
Bangsa Dhènemarken
Alma mater University of Copenhagen
Kondhang ing Copenhagen interpretation
Complementarity
Bohr model
Sommerfeld–Bohr theory
BKS theory
Bohr-Einstein debates
Bohr magneton
Bebungah Bebungah Nobel babagan Fisika (1922)
Franklin Medal (1929)
Karièr ngèlmiah
Babagan Fisika
Institutions University of Copenhagen
University of Cambridge
University of Manchester
Juru pamrayogya dhoktoral Christian Christiansen
Juru pamrayoga liyané J. J. Thomson
Ernest Rutherford
Mahasiswa dhoktoral Hendrik Anthony Kramers
Mrabawani Ernest Rutherford
Kaprabawan Werner Heisenberg
Wolfgang Pauli
Paul Dirac
Lise Meitner
Max Delbrück
and many others
Tandha tangan
Niels Bohr Signature.svg
Cathetan
Harald Bohr punika rayi kakungipun, lan Aage Bohr punika putranipun.

Niels Bohr (7 Oktober 188518 November 1962) ya iku ahli ahli fisika saka Denmark lan naté ngraih bebungah Nobel Fisika ana ing taun 1922.

Taun 1913 Bohr wis nerapaké konsep mekanika kuantum kanggo model atom kang wis dikembangaké déning Ernest Rutherford, kang nggambaraké yèn atom iku kasusun saka inti atom (nukleus) sing dikubengi déning orbit elektron.

Putrané, Aage Niels Bohr, uga naté nampa Bebungah Nobel.

Pranala njaba[besut | besut sumber]