Albert Fert

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Albert Fert

Albert Fert (lair ing Carcassonne, Aude, Prancis, 7 Maret 1938; umur 79 taun) inggih punika fisikawan Perancis sarta panemu efek GMR (Giant Magnetoresistance) ingkang nepangaken terobosan wonten ing gigabita cakram keras. Piyambakipun pangajar wonten ing Université Paris-Sud, Orsay. Nate dados direktur sains wonten ing laboratorium sesarengan kaliyan (Unité mixte de physique) watara Centre national de la recherche scientifique (Pusat Penelitian Nasional) sarta Thales Group. Sesarengan kaliyan Peter Grünberg, piyambakipun angsal Penghargaan Nobèl Fisika 2007.

Ugi pirsani[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]