Albert Fert

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Albert Fert

Albert Fert (lair ing Carcassonne, Aude, Perancis, 7 Maret 1938; umur 78 taun) inggih punika fisikawan Perancis sarta panemu efek GMR (Giant Magnetoresistance) ingkang nepangaken terobosan wonten ing gigabita cakram keras. Piyambakipun pangajar wonten ing Université Paris-Sud, Orsay. Nate dados direktur sains wonten ing laboratorium sesarengan kaliyan (Unité mixte de physique) watara Centre national de la recherche scientifique (Pusat Penelitian Nasional) sarta Thales Group. Sesarengan kaliyan Peter Grünberg, piyambakpun angsal Penghargaan Nobel Fisika 2007.

Pirsani Ugi[besut | besut sumber]

Referensi[besut | besut sumber]

Cithakan:Perancis-bio-stub

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Albert_Fert&oldid=1099166"