Max Born

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Max Born
Max Born.jpg
Max Born (1882-1970)
Lair (1882-12-11)11 Dhésèmber 1882
Breslau, German Empire
Pati 5 Januari 1970(1970-01-05) (umur 87)
Göttingen, West Germany
Padunungan Göttingen, West Germany
Bangsa German/United Kingdom
Warga nagara Germany/United Kingdom
Alma mater Universitas Göttingen
Kondhang ing Born-Haber cycle
Born rigidity
Born approximation
Born-Infeld theory
Born-Oppenheimer approximation
Born's Rule
Born-Landé equation
Born-Huang approximation
Bebungah Nobel Prize in Physics (1954)
Karièr ngèlmiah
Babagan Physics
Institutions University of Frankfurt am Main
University of Göttingen
Universitas Edinburgh
Juru pamrayogya dhoktoral Carl Runge
Juru pamrayoga liyané Joseph Larmor
J. J. Thomson
Mahasiswa dhoktoral Victor Frederick Weisskopf
J. Robert Oppenheimer
Lothar Wolfgang Nordheim
Max Delbrück
Walter Elsasser
Friedrich Hund
Pascual Jordan
Maria Goeppert-Mayer
Herbert S. Green
Cheng Kaijia
Siegfried Flügge
Edgar Krahn
Maurice Pryce
Antonio Rodríguez
Bertha Swirles
Paul Weiss
Peng Huanwu
Mahasiswa dhoktoral liyané Emil Wolf
Tandha tangan
Max Born signature.svg

Max Born (Breslau, 11 Dhésèmber 1882Göttingen, 5 Januari 1970) iku sawijining fisikawan lan matématikawan Jerman sing pangaribawané gedhé ing widhang mékanika quantum. Dhèwèké uga mènèhi sumbangsih gedhé ing ngèlmu fisika padhet, optika lan uga mimpin sawetara fisikawan wigati ing dasawarsa 1920-an lan 1930-an. Ing taun 1954, Max Born uga menang Bebungah Nobel Fisika ing taun 1954 (karo Walther Bothe).