Enrico Fermi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Enrico Fermi
Enrico Fermi (1901–1954)
Enrico Fermi (1901–1954)
Miyos (1901-09-29)29 Sèptèmber 1901
Roma, Italia
Tilar donya 28 Novèmber 1954(1954-11-28) (umur 53)
Chicago, Illinois, USA
Warga negara Italia (1901–1954)
Amérika Sarékat (1944–1954)
Bidhang Fisika
Lembaga Scuola Normale Superiore in Pisa
University of Göttingen
University of Leiden
University of Rome La Sapienza
Columbia University
University of Chicago
Lulusan saking Scuola Normale Superiore
Doktoral advisor Luigi Puccianti
Doctoral students Edoardo Amaldi
Owen Chamberlain
Geoffrey Chew
Mildred Dresselhaus
Jerome I. Friedman
Marvin Leonard Goldberger
Tsung-Dao Lee
Ettore Majorana
James Rainwater
Marshall Rosenbluth
Arthur H. Rosenfeld
Emilio Segrè
Jack Steinberger
Sam Treiman
Other notable students Richard Garwin
Bruno Pontecorvo
Leona Woods
Kaahlian New radioactive elements produced by neutron irradiation
Kontrol ranté reaksi nuklir,
Fermi–Dirac statistics
Téori peluruhan beta
Dipunpangaruhi James Grier Miller
Notable awards Matteucci Medal (1926)
Bebungah Nobel bidang Fisika (1938)
Hughes Medal (1942)
Franklin Medal (1947)
Rumford Prize (1953)
Tapak asma
Enrico Fermi's signature

Enrico Fermi (lair 29 September 1901 – pati 28 November 1954 ing yuswa 53 taun)), punika satunggiling ngèlmuwan saking Italia.Panjenengnipun inggih punika Italia-Amérika ingkang misuwur kanthi panemuanipun paleburan beta, pangembangan reaktor nuklir ingkang sapindahan ugi pangembangan pengembangan teori kuantum Piyambakipun ugi naté nampi panghargan Nobel kanggé fisika ing taun 1938.

Babad slira[besut | besut sumber]

Uga pirsani liyane[besut | besut sumber]

Wikipedia
Artikel punika, artikel dhasar ingkang kedah dipundarbèni sadaya basa.
Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:
Logo Wikimedia Commons
Pirsani galeri bab Enrico Fermi ing Wikimedia Commons.


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Enrico_Fermi&oldid=980071"