Willem Einthoven

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Willem Einthoven
Willem Einthoven in 1906
Willem Einthoven in 1906
Miyos May 21, 1860
Semarang
Tilar donya September 29, 1927
Leiden, Netherlands
Kabangsan Netherlands
Bidhang Physiology
Lembaga Universitas Leiden
Lulusan saking Universitas Utrecht
Kaahlian Electrocardiogram
Notable awards Nobel Prize in Medicine in 1924

Willem Einthoven yaiku penemu Electrocardiogra (ECG). [1]ECG yaiku piranti kanggo ngukur perubahan listrik.[1] Wiiem Einthove yaiku sawijining wong Belanda kang lair ing Indonesia, yaiku ing kutha Semarang, Jawa Tengah, taun 1860.[1] Sepuluh taun candhake dheweke ngalih ana ing Belanda lan manggon ana ing Utrech.[1] Dheweke sekolah ana ing Leiden University nganti entuk Ph.D lan gelar professor ing almamatere mau.[1] Dheweke uga mulang ana ing universitas mau kang nganthi saiki isih tetep misuwur. [1]Einthoven yaiku sawijining ahli medis kang seneng babagan fisika.[1] Akeh piranti kang wis digawe, utamane kang ana gegayuhane karo fisiologis.[1] Taun 1903, dheweke nemokake string galvanometer, sawijining piranti kang bisa obah amarga perubahan arus listrik ing jero awak. [1]Piranti iki sensitif banget mula nganti bisa deteksi getaran listrik kang cilik. [1]Kanthi ngerteni getaran listrik kang ana ing jantung, kabeh penyakit bisa dideteksi mula bisa ditambani.[1] Kerusakan jantung bisa dimonitor dening para dhokter.[1]

Sadurunge ana alat utawa piranti iki, dhokter nggunakake piranti arupa kolom merkuri kang bisa munggah mudun miturut perubahan arus listrik. [2]Nanging, para dhokter kangelan ngukur perubahan listrik kanthi pas.[2] Apa maneh wektu kang diunakake kanggo ngitung relative kang suwe mula kurang efektif.[2] Ing taun 1927 dheweke tinggal donya nalika umur 67 taun.[2]

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i j k l (id) [Muchlisin Asti, Badiatul, dkk. 2009.105 Tokoh dan Perintis Dunia.Yogyakarta:Narasi Hal. 268]
  2. ^ a b c d (id) [Muchlisin Asti, Badiatul, dkk. 2009.105 Tokoh dan Perintis Dunia.Yogyakarta:Narasi Hal. 269]
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Willem_Einthoven&oldid=830712"