Antibiotik

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jump to navigation Jump to search

Antibiotik iku saka basa Latin ya iku anti ateges 'mungsuh' lan bios kang tegesé 'urip'. Antibiotik ya iku dat-dat kang dikasilaké déning mikroba mligi fungi lan bakteri lemah, kang bisa ngempet uripé utawa matèni mikroba jinis liya. Antibiotik lumrahé dienggo wong-wong kang lagi lara utawa lekas lara.