Antibiotik

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Antibiotik iku saka basa Latin ya iku anti ateges 'mungsuh' lan bios sing tegesé 'urip'. Antibiotik ya iku dat-dat sing dikasilaké déning mikroba mliginé fungi lan bakteri lemah, sing bisa ngempet uripé utawa matèni mikroba jinis liya. Antibiotik biyasané dienggo wong-wong sing lagi lara utawa lekas lara.