Wikipedia:Artikel pilihan

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Lintang iki merlambangaké artikel pilihan ing Wikipedia.
Artikel pilihan yakuwi artikel-artikel paling apik ing Wikipedia, kang ditemtokaké déning komunitas. Sadurungé mlebu jroning daftar iki, artikel-artikel kasebut dipriksa lan dirembug ing Wikipedia:Artikel pilihan/Usul artikel pilihan, kanggo mesthèkaké kaakuratan, kanetralan, jangkep orané, lan gaya panulisan, adhedhasar Wikipedia:Artikel pilihan/Kriteria artikel pilihan.

Artikel kang kasil ngéntukaké status artikel pilihan, bakal diwènèhi tandha gambar lintang (LinkFA-star.png) ing pojok tengen dhuwuré. Saliyané kuwi, yèn sawijining artikel minangka artikel pilihan ing Wikipedia basa liya, bakal diwènèhi tandha lintang ing pranala interwiki, ing sisih kiwa ngisor artikel.

Hapus singgahan


Artikel kang wis dadi Artikel Pilihan ing Wikipedia Jawa (miturut wektu pamasangané)

2014

  • Desember :
  • November :
  • Oktober :
  • September :
  • Agustus :
  • Juli :
  • Juni :
  • Mei :
  • April :
  • Maret :
  • Februari :
  • Januari : Thích Quảng Đức

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

Artikel kang wis dadi Artikel Pilihan ing Wikipedia Jawa (miturut topik/kategori)

Agama, mistik, lan mitologi

Asmaaulhusna (September 2008) - Buddha (Mei 2009)

Basa lan linguistik

Aksara Bali (Februari 2011), Basa Sangskreta (Juli 2011)

Biologi lan kedokteran

Badhak Jawa (Maret 2008) - Kucing - Lele - Singa - DNA (Maret 2009) - Tetanduran ngembang (September 2009) - Sèl (biologi) (Maret 2010) - Pantun (April 2010) - Kembang Kemboja (November 2012) - Influenza (Oktober 2013)

Bisnis, ekonomi, lan keuangan

Euro (Januari 2013)

Budaya lan masyarakat

Cemara Natal - Rontal - Wayang - Natal (Desember 2009) - Tiyang Minang (Juli 2012) - Gègèr Pacinan (Oktober 2012)

Filsafat

Globalisasi (Mei 2008)

Fisika lan astronomi

Kalèndher Jawa (Mei 2010) - Tata Surya (Maret 2013)

Geografi lan panggonan

Bengawan Solo - Candhi Sukuh - Prambanan - Alas tropis (Oktober 2009) - Jenéwa (April 2013) - Bordeaux (Juni 2013)

Geologi, geofisika, lan meteorologi

Pamanasan global (Januari 2009)

Hukum

Gègèr Pacinan (Oktober 2012)

Kulawarga raja, bangsawan, lan lambang

Praja Mangkunagaran (November 2008) - Gajah Mada (Februari 2013)

Kimia lan mineralogi

Komputer

Panganan lan ombènan

Roti (Desember 2012)

Matematika

Media

Ensiklopedhi - Si Unyil (April 2012) - Titanic (Mei 2012) - Slumdog Millionaire (September 2012)

Militèr

Perang Enem Dinten (Juni 2008) - Perang Yom Kippur (Oktober 2008)

Musik

Olahraga lan dolanan

Pendhidhikan

Universitas Indonésia (Mei 2013)

Penghargaan lan tandha jasa

Perhubungan

Titanic (Mei 2012)

Pulitik lan pamaréntahan

Etiopia (Januari 2008) - Yunani (Juli 2009) - Jawa Tengah (Juni 2009) - Indonesia (Agustus 2009) - Perserikatan Bangsa-Bangsa (November 2009) - Dewan Kaamanan PBB (Februari 2010)- Gègèr Pacinan (Oktober 2012)

Sastra

Hanacaraka (Agustus 2008) - Kakawin Ramayana - Kakawin Sutasoma - Kidung Sundha - Bebungah Sastra Rancagé (Juni 2012)

Sajarah

Gègèr Pacinan (Oktober 2012)

Seni, arsitektur, lan arkeologi

Tèknik lan tèknologi

Tokoh

Cleopatra (Februari 2008) - Johannes Jacobus Ras - Kartini (April 2008) - Eva Peron (Desember 2008) - Pramoedya Ananta Toer (Februari 2009) - Adolf Hitler (April 2009) - Albert Camus (Januari 2010) - Julian Assange (Januari 2011) - Mustafa Kemal Atatürk (Maret 2011) - Florence Nightingale (April 2011) - Gesang Martohartono (Mei 2011) - Gajah Mada (Februari 2013)

Uga delengen