Franz Kafka

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Franz Kafka
Kafka1906.jpg
Foto Franz Kafka ing taun 1906
Lair 3 Juli 1883
Praha, Austria-Hungaria (saiki Republik Ceko)
Séda 3 Juni 1924
Wina, Austria
Pagawéan Novelis, cerpenis, pegawai asuransi, manajer pabrik,
Kabangsan Ashkenazi Yahudi-Bohemia (Austria-Hungaria)
Literary movement modernisme, eksistentialisme, Surealisme, pelopor dasar saka realisme magis
Pangaruh marang Søren Kierkegaard, Fyodor Dostoevsky, Charles Dickens, Friedrich Nietzsche
Kapangaruh déning Albert Camus, Federico Fellini, Isaac Bashevis Singer, Gabriel Garcia Marquez, Carlos Fuentes, Salman Rushdie, Haruki Murakami
Tapak asma Franz Kafka's signature.gif

Franz Kafka (3 Juli 1883 - 3 Juni 1924) iku salah sawijining panulis basa Jerman sing wigati. Kafka lair ing sawijining kulawarga Yahudi kelas manengah ing Praha, Austria-Hongaria (saiki ing Céko). Kafka bisa baud marang basa Jerman lan basa Céko. Karya-karya wigatiné kalebu Die Verwandlung ("Owah-owahan" 1915), Der Process ("Prosès Pangadilan" 1925) lan Das Schloss ("Kastil" 1926).

Kulawarga[sunting | sunting sumber]

Manuk kavka

Kafka lair ing sawijining kulawarga kelas manengah Yahudi sing mituturaké basa Jerman ing Praha, ibukutha Bohemia. Bapakné, Hermann Kafka (1852–1931), diarani sawijining "wong dagang utawa bisnis sing gedhé awaké, égois lan dominan"[1].

Jeneng Kafka iku dijupuk saka basa Céko kavka lan tegesé sawijining manuk sing mèmper gagak.

Daftar pustaka[sunting | sunting sumber]

Karya-karyané sing dibabar nalika isih sugeng[sunting | sunting sumber]

Patung Franz Kafka ing Praha

Cathetan sikil[sunting | sunting sumber]

  1. ^ Corngold 1973

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Franz_Kafka&oldid=815007"