Anyelir

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Anyelir
Kembang anyelir
Klasifikasi èlmiah
krajan: Plantae
divisio: Magnoliophyta
kelas: Magnoliopsida
ordo: Caryophyllales
kulawarga: Caryophyllaceae
Genus: Dianthus
Species: D. caryophyllus
Jeneng binomial
Dianthus caryophyllus
L.
Flor GDFL 660eue.jpg

Anyelir, utawa diarani uga kembang teluki lan ditepungi jroning basa Inggris minangka carnation, duwé jeneng èlmiah Dianthus caryophyllus iku tetanduran hias pekarangan lan pot sing populèr. Tanduran iki asalé saka kawasan Mediterania. Kembang anyelir duwé werna sing padhang lan manéka warna, saéngga asring dipigunakaké minagka hiasan. Ana rong jinis tanduran anyelir yaiku jinis kembang siji kanggo saben gagang lan jinis `spray', akèh kembang kanggo saben gagang.

Anyelir bisa urip sakwéné 18-20 sasi. Tanduran iki dhuwuré bisa nganti tekan 2 meter, nanging kanggo bisa tuwuh jejeg tanduran iki kudu ditalèni nganggo panyokong. Garis pusat batang tanduran kembang anyelir bisa nganti 1 cm lan biasané mbongkol ing buku/ros.

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Anyelir&oldid=833024"