Universitas Oxford

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Universitas Oxford
Jeneng latin Basa Latin: Universitas Oxoniensis
Diadegaké Ora diweruhi, perkuliahan diwiwiti taun 1096[1]
Jenis Publik
Motto Dominus Illuminatio Mea (Latin)
Dana abadi £3,6 miliar[2]
Konselor The Rt. Hon. Lord Patten of Barnes
Wakil Konselor Andrew Hamilton
Mahasiswa 19.486[3]
Sarjana 11.300[3]
Magister 7.380[3]
Lokasi Oxford, Inggris, Britania Raya
Afiliasi IARU
Russell Group
Coimbra Group
Europaeum
EUA
LERU
Situs wèb www.ox.ac.uk

Universitas Oxford iku perguruan tinggi utawa pawiyatan luhur paling tuwa abasa Inggris sing dunungé ing kutha Oxford, Inggris.[4] Sejarah universitas iki bisa ditlusuri paling ora wiwit pungkasan abad ka-11, senadyan tanggal persis madegé tetep ora cetha. Miturut legéndha, sawisé pecah karusuhan antara mahasiswa lan pedunung kutha ing taun 1209, sawetara akadhemisi Oxford mlayu tumuju lor-wétan, menyang kutha Cambridge, lan ngadegaké Universitas Cambridge. Kaloro universitas iki wiwit semono wis silih tetandhingan siji lan sijiné, lan minangka perguruan tinggi paling selèktif ing Britania Raya.

Rujukan[sunting | sunting sumber]

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Universitas_Oxford&oldid=829555"