JKT48

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
JKT48

Anggotaning JKT48 generasi kaping pisan + anggota saking AKB48 Jepang
Informasi latar wuri
Genre J-pop, pop
Label Déntsu Média
Associated acts AKB48
Situs wèb JKT48 www.jkt48.com jkt48
Members
Generasi pertama

JKT48 yaiku Grup Idol saka Indonésia sing diproduseri dening Yasushi Akimoto saka Jepang. Grup Idol iki salah sawijining sedulur saka AKB48 kaping pisan ing njabané Jepang, lan ngadeg ing Jakarta.[1] JKT48 yaiku salah sawijining Sedulur saka AKB48 dhuwé konsép sing padha, yaiku "Idol sing bisa ketemu lan pacelathon saben dina. [2] JKT48 dhuwé teater tetep ing Fx Sudirman Lanté 4 lan ngadekaké konser saben minggu.

Karier[sunting | sunting sumber]

Pandirian[sunting | sunting sumber]

Logo JKT48

JKT48 digawé tanggal 11 September 2011 ing acara AKB48 sing dianakake ing Makuhari Messe ing Chiba. wawancara kanggo peserta dilangsungaké nganti pamungkase wulan séptember, lan audisi finalé kanggo finalis padha, yaiku kaping 8 Oktober 2011 - 9 Oktober 2011[3]

Gunggung pendaftar nganti 1200 Peserta sing diwawancarai, ana 51 peserta sing lolos selèksi tahap kaping pindho.[3] Audisi tahap anyar dianakaké tanggal 2 November 2011. Sawisé disaring nganggo joget tembang "Heavy Rotation" lan dikon nyanyi tembang sing disenengi, 28 peserta ketampa ing Audisi JKT48 tahap anyar. Prodhuser Yasushi Akimoto lunga menyang Jakarta kanggo nganakaké Audisi. Nalika ditakoni bab standaring selèksi, jaréné Akimoto, " Ngenani pamilihan anggota, ciri-ciri saka dhaérah ora penting, sing penting yaiku pesona saka cah wadon saka Indonesia lan negara liyane kuwi padha. Kita luwih mentingi kapribadèn sing becik, nalika ana saka sak sekolahan ya ora apa-apa, malah tambah apik" ujaré.

Generasi kaping pisan dikenalake tanggal 3 November 2011.[4] Ana 28 peserta sing ketampa ing tahap anyar, salah sawijing personil JKT48 Generasi 1 kuwi asli saka jepang, yaiku Rena Nozawa lan Ayana Shahab. nanging saiki manggon ana ing Indonesia.[4] Produser Yasushi Akimoto ndawuh JKT48 kuwi bisa dadi " Jembatan Persahabatan antarané Indonesia lan Jepang ".[4]

Manggung ning Televisi Indonesia[sunting | sunting sumber]

Mega konser JKT48 ing Televisi

JKT48 manggung kaping pisan ing program musik 100% Ampuh, tayang live ing Global TV saka Bekasi Square, 17 Desember 2011. Tembang sing digawa yaiku "Heavy Rotation" nganggo lirik ing basa indonesia. Klambi sing di anggo JKT48 memper kaya klambi skolah ing Jepang sing padha kaya AKB48. Sak dina sawise manggung ing 100% Ampuh, ing tanggal 18 Desember 2011, JKT48 kapisan pachalaton lan geguyonan kaliyan penggemar ngatut acara Meet and great JKT48 ing Fx Center Jakarta, lan nembang "Heavy Rotation"[5]. Metune pidio tembang Heavy Rotation versi JKT48 dilakoake ing acara salaman 14 Januari 2012 ing atrium Fx Center. Pidio tembang iki ndhuwe tema acara ing katampaning pelajar ing SMA.[6] Melody Melody Nurramdhani Laksani ngenteni tibane loro kancane sing telat mlebu sekolah ing sekolah anyare. Shania Junianatha telat tangi esuk lan Cleopatra Djapri kena macet. Tembang iki sakdurunge kalebu iklan tv Pocari Sweat sing dibintangi kabeh anggotane JKT48 (isih ana Fahira al-Idrus).[7]

Sawise peluncurane tembang Heavy Rotation, JKT48 kerep kalebu ing program musik TV. ing SCTV, JKT48 tampil ing acara Inbox lan iPop. anggotane uga tampil ing 100% Ampuh lan Lampion 100% Cinta saka Global TV, lan uga Dahsyat RCTI. Ing Indosiar dheknen manggung ing Hitzteria.[8] tembang sing digawa member JKT48 yaiku Heavy Rotation lan Aitakatta versi basa Indonesia.

Diwiwiti saka Otsuka Indonesia karo Pocari Sweat, perusahaan-perusahaan Jepang ing Indonesia ndawuhi JKT48 dadi bintang iklan produk lan layanan produsèn kuwi. Rakuten kerjasama kaliyan MNC Media ndawuhi JKT48 kanggo iklan Rakuten Belanja Online. [9] Kao nganggo JKT48 kanggo iklan Laurier, lan Yamaha nganggo JKT48 awujud iklan pit montor Mio J.[10] Sharp Electronics Indonesia nganggo JKT48 kanggo kegiatan promosi.[11] JKT48 nyanyi 2 tembang kanggo promosi ing acara galèri produk Sharp (Sharp konten) ing Best Denki, Senayan City, 4 Maret 2012.[12]

JKT48 manggung kaliyan AKB48 ing konser J-Pop Culture Festival 2012 ning Balai Kartini, Jakarta, 25 Februari 2012. Festival niki awujud saka kerjasama Kedutaan Besar Jepang ing Jakarta karo Japan Foundation Jakarta, Kemeterian Pariwisata lan Ekonomi Kreatif Indonesia, Komunitas Alumni Jepang ing Indonesia, lan Universitas Al-Azhar Indonesia.[13] Konser JKT48 dirawuhi nganti 3.000 penonton, [14] kalebu uga wota sing nyeluki lan nyemangati mix ing basa Jepang.[15]

Ing 17-20 mei 2012, JKT48 nglakoaké debut ing tèater sementara, gedung Nyi Ageng Sèrang, Pasar Fèstival, Kuningan Jakarta Selatan. JKT48 gawa sètlist (album konsèr) "Pajama Drive" ing vèrsi basa Indonesia.

Ing tanggal 17 Juli 2012, JKT48 tampil live ing acara televisi bertajuk Mega Konsèr JKT48 sing ditampilaké RCTI. ana 10 tembang luwih sing digawa dèning JKT48 ing konsèr kuwi.

Teater resmi Permanen JKT48 ngadhek padha 8 September 2012 ing lantai 4 mal fX Lifestyle X'nter, Sudirman, Jakarta. JKT48 tetep nampilake Pajama Drive sing sakdurunge wis ditampilake ing gedung teater sementara lan uga Mega Konser JKT48. setlist pajama drive wis tau ditampilake nganti kaping 3 konser, yaiku (17–20 Mei, 14–17 Juni, dan 13–15 Juli 2012) ing gedung Nyi Ageng Sèrang, Pasar Fèstival, Kuningan Jakarta Selatan. Lan Pasaraya Grande, Blok M.

Perayaan Tanggap Warsa JKT48 dilaksanakake ing Teater JKT48, 23 desember 2012, lan langsung tayang oleh RCTI ing acara Dahsyat. Acara Dimulai dengan pengumuman setlist anyar "Aturan Anti Cinta" (Renai Kinshi Jourei) sebagai judul pertunjukan teater saklajenge ing tanggal 26 desember 2012. Ing acara tanggap warsa kuwi, penonton uga dikei CD Promo tembang sing nganggo basa indonesia saka JKT48, yaiku: "Heavy Rotation", "Baby! Baby! Baby!", "Ponytail to Chou Chou" ("Ponytail lan Shu-shu"), uga nurut "Kimi no Koto ga Suki Dakara" ("Karena Kusuka Dirimu"), sing masing-masing isi CDne 1 wae. 4 CD tersebut kalebu CD promosi Album JKT48 ing arep didol wulan Januari 2012.

setlist 2 Renai kenshi jourei

Konser JKT48 First Anniversary Event digelar ing Gedung Bulutangkis Senayan, uga tanggal 23 desember 2012. Ing konser tersebut diumumkan pangadhekan Tim J sisan panganggkatan 22 anggota generasi kaping pisan JKT48 uga kalebu Aki Takajo lan Haruka Nakagawa sing ditransfer saka AKB48 sebagai anggota Tim J. Devi Kinal Putri diangkat dadi Kapten Tim J. ing konser kuwi, JKT48 kapisan nggawa tembang "Hikouki Gumo" saka setlist "Aturan Anti Cinta". Aki Takajo dadi posisi sentral ing lagu "Karena Kusuka Dirimu" sing digawa tim J,[16] lan Generasi 2 JKT48 nggawa lagu "Aitakatta".


Manggung Ning Jepang[sunting | sunting sumber]

JKT48 manggung ning jepang

Taun 2011[sunting | sunting sumber]

JKT48 manggung ing jepang kapisan ing acara konser AKB48 Kōhaku Taikō Uta Gassen, tanggal 20 desember 2011 ing Tokyo Dome City Hall. enemlas anggotaning JKT48 manggung ing konser kaluwarga gedhi AKB48, SKE48, NMB48, lan HKT48. ing konser kuwi, JKT48 didelok nganti 2.000 Penonton ing Tokyo Dome City Hall, koser kuwi uga ditampilake ing 113 layar gedung bioskop ing kabehe Jepang, uga ing Youtube lan Google+.[17] ing koser punika, Kaluarga gedhen AKB48 ing kabehe persoline wonten 155 manungsa dipar dadi rong tim, tim abang lan tim putih sing masing-masing ngusahakake kaprigelan masing-masing tim.[18] JKT48 kalebu ing tim abang, enemlas anggotaning JKT48 tampil ing panggung dadi bintang tamu kaliyan kejutan kangge penonton.[17] Amerga wakil tim abang, JKT48 manggung gawa tembang "Aitakatta" ing basa indonesia, ngadu lawan HKT48 saka tim putih gawa tembang Te o Tsunaginagara.[19]

Nalika 21 Desember 2012, JKT48 kalebu ing acara Televisi Fuji TV yaiku Waratte Iitomo! nembangake "Aitakatta" sing lirik lagune nganggo basa Indonesia.[20] Enem anggota JKT48 yaiku: Shania, Cleopatra, Rena, Nabilah, Melody, lan Ayana tampil ing acara promosi pariwisata Indonesia sing dianakake Garuda Indonesia ning Bandar Udara Internasional Narita, 24 Desember 2011.[21]


Anggota[sunting | sunting sumber]

Tim J [22][sunting | sunting sumber]

pangadekan tim J ing konser JKT48 First Anniversary Event 23 Desember 2012.

Generasi kaping pisan uga Aki Takajo lan Haruka Nakagawa kalebu Tim J JKT48.

Kapten saka Tim J yaiku Devi Kinal Putri.

Jeneng lengkap Tanggal lair
Rica Leyona 19 Agustus 1991 (umur 23)
Diasta Priswarini 9 September 1991 (umur 23)
Aki Takajo 3 Oktober 1991 (umur 23)
Nakagawa Haruka 10 Februari 1992 (umur 22)
Melody Nurramdhani Laksani 24 Maret 1992 (umur 22)
Sendy Ariani 12 Agustus 1993 (umur 21)
Jessica Veranda Tanumihardja 19 Agustus 1993 (umur 21)
Stella Cornelia 3 November 1994 (umur 20)
Ghaida Farisya 29 Mei 1995 (umur 19)
Rezky Wiranti Dhike 22 November 1995 (umur 19)
Devi Kinal Putri 2 Januari 1996 (umur 18)
Jessica Vania Widjaja 22 Januari 1996 (umur 18)
Frieska Anastasia Laksani 4 Maret 1996 (umur 18)
Sonya Pandarmawan 18 Mei 1996 (umur 18)
Cindy Gulla 29 Mei 1997 (umur 17)
Ayana Shahab 3 Juni 1997 (umur 17)
Delima Rizky 25 Oktober 1997 (umur 17)
Sonia Natalia 17 Desember 1997 (umur 16)
Beby Chaesara Anadila 18 Maret 1998 (umur 16)
Gabriela Margareth Warouw 11 April 1998 (umur 16)
Rena Nozawa 6 Mei 1998 (umur 16)
Shania Junianatha 27 Juni 1998 (umur 16)
Nabilah Ratna Ayu Azalia 11 November 1999 (umur 15)


Transfer saka AKB48[sunting | sunting sumber]

Jeneng Jangkep Tanggal lair
Aki Takajo 3 Oktober 1991 (umur 23)
Haruka Nakagawa 10 Februari 1992 (umur 22)

Kenkyuusei Generasi kaping pindo[23][sunting | sunting sumber]

Jeneng Lengkap Tanggal lair
Alicia Chanzia 24 Mei 1999 (umur 15)
Annisa Athia 8 Oktober 1997 (umur 17)
Cindy Yuvia 14 Januari 1998 (umur 16)
Della Delila 15 November 1998 (umur 16)
Dellia Erdita 19 Desember 1996 (umur 17)
Dena Siti Rohyati 15 Maret 1997 (umur 17)
Dwi Putri Bonita 17 November 1997 (umur 17)
Fakhiryani Shafariyanti 14 Juli 1995 (umur 19)
Intar Putri Kariina 23 Oktober 1997 (umur 17)
Jennifer Hanna 26 Januari 1998 (umur 16)
Jennifer Rachel Natasya 10 April 1999 (umur 15)
Lidya Maulida Djuhandar 17 Agustus 1996 (umur 18)
Nadhifa Karimah 24 November 1995 (umur 18)
Nadila Cindi Wantari 23 September 1998 (umur 16)
Natalia JKT48 28 Desember 1996 (umur 17)
Noella Sisterina 16 November 1997 (umur 17)
Novinta Dhini 26 November 1995 (umur 18)
Octi Sevpin 7 Oktober 1997 (umur 17)
Olivia Robberecht 21 Mei 1997 (umur 17)
Priscillia Sari Dewi 5 April 1999 (umur 15)
Ratu Vienny Fitrilya 23 Februari 1996 (umur 18)
Riskha Fairunissa 22 Maret 1996 (umur 18)
Rona Anggreani 19 Maret 1995 (umur 19)
Saktiya Oktapyani 1 Oktober 1995 (umur 19)
Shinta Naomi 4 Juni 1994 (umur 20)
Sinka Juliani 4 Juni 1996 (umur 18)
Thalia 22 Desember 1996 (umur 17)
Thalia Ivanka Elizabeth 29 Juni 1999 (umur 15)
Viviyona Apriani 13 April 1994 (umur 20)


Mantan anggota[sunting | sunting sumber]

Generasi Kaping pisan[sunting | sunting sumber]

Jeneng Tanggal lair Tanggal lulus
Siti Gayatri 11 Maret 1993 (umur 21) 12 Februari 2012[24]
Intania Pratama Ilham 19 Juli 1991 (umur 23) 12 Februari 2012[24]
Allisa Astri 23 Juni 1990 (umur 24) 10 Mei 2012[25]
Fahira al-Idrus 27 Juli 1998 (umur 16) 10 Mei 2012[25]
Neneng Rosediana 24 Januari 1999 (umur 15) 25 November 2012[26]
Cleopatra Djapri 20 Desember 1993 (umur 20) 10 Desember 2012[27]
Alissa Galliamova 28 Agustus 1993 (umur 21)}} 16 Januari 2013[28]

Generasi Kaping Pindo[sunting | sunting sumber]

Nama Tanggal lahir Tanggal lulus
Althea Callista 11 Juli 1997 (umur 17)}} 10 Januari 2013[29]
Nurhalima Oktavianti 18 Oktober 1996 (umur 18)}} 10 Januari 2013[29]
-



Diskografi[sunting | sunting sumber]

Temabang saka basa Jepang, sing digubah ning basa Indonesia:

Singgel:

AKB48
SKE48
NMB48
Tim J JKT48


TEAM Kenkyusei


Penampilan[sunting | sunting sumber]

Indonesia[sunting | sunting sumber]

Acara varietas[sunting | sunting sumber]

Konser[sunting | sunting sumber]

  • J-Pop Culture Festival 2012, Balai Kartini, Jakarta, 25 Februari 2012
  • Konser Cinta Jakarta, RCTI, 22 Juni 2012
  • Konser Terbaik 15th AMI Awards 2012, 9 Juli 2012 di RCTI
  • Mega Konser JKT48, RCTI, 17 Juli 2012
  • Mahakarya RCTI 23 Tahun, RCTI, 8 Agustus 2012
  • Konser Super Dahsyat, RCTI, 1 September 2012
  • Pesta Lamp10n, Global TV, 8 Oktober 2012
  • Konser 'AMA21NG' Ulang Tahun Ke-21 MNCTV, MNCTV, 20 Oktover 2012
  • 11th Anniversary Concert Kota Wisata Batu (10 November 2012, Alun-alun Kota Batu, Jawa Timur)
  • HUT Emas Seskoal 50 Anniversary (17 November 2012, Pantai Karnaval Ancol, Jakarta)
  • Konser Super Dahsyat "Hello Goodbye", RCTI, 26 November 2012
  • Salut Indonesia 2012, Global TV, 2 Desember 2012
  • JKT48 First Anniversary Event, 23 Desember 2012, Gedung Bulutangkis Senayan, Jakarta
  • Konser Cinta " Sendiri Itu Seru, 13 Februari 2013
  • Konser JKT48: Warnai Harimu, 17 Februari 2013

Penampilan Non Konser[sunting | sunting sumber]

  • Festival Jak-Japan Matsuri 2012, Jakarta, 23 dan 30 September 2012
  • HAI Day, Parkir Timur Senayan, Jakarta, 27 Oktober 2012
  • Perayaan HUT Kota Batu Ke-11, Malang, Jawa Timur, 10 November 2012
  • Pekan Produk Kreatif Indonesia 2012, Epicentrum Walk, Jakarta, 21 November 2012
  • Yahoo! OMG Award 2012, Balai Kartini, Jakarta, 24 November 2012
  • Jelajah TKP (Perayaan Ulang Tahun KASKUS Ke-13). Tenis Indoor Senayan, 25 November 2012

Televisi[sunting | sunting sumber]

Pertunjukan teater[sunting | sunting sumber]

Teater Sawetara[sunting | sunting sumber]
  • JKT48 1st Theater Live "Pajama Drive", Nyi Ageng Serang, Pasar Festival, Kuningan Jakarta Selatan, 17-20 Mei 2012
  • JKT48 June 2012 Theater "Pajama Drive", Studio 7 Pasaraya Grande Blok M Jakarta, 14-17 Juni 2012
  • JKT48 July 2012 Theater "Pajama Drive", Studio 7 Pasaraya Grande Blok M Jakarta, 13-15 Juli 2012
Teater JKT48[sunting | sunting sumber]

Iklan[sunting | sunting sumber]


Majalah[sunting | sunting sumber]

  • Teen edisi 278
  • GADIS 8-17 Mei 2012
  • HAI edisi 34, 20-27 Agustus 2012
  • The 1st Official Guide Book "LOVE JKT48" (14 September 2012)
  • NYLON Indonesia November 2012, RADAR "Bright Young Things" (Melody, Veranda, Ghaida, Ayana, Nabilah, Shania, Stella)
  • HAI Senin, 24 Desember 2012

Jepang[sunting | sunting sumber]

Konser[sunting | sunting sumber]

Televisi[sunting | sunting sumber]

Iklan[sunting | sunting sumber]

Majalah[sunting | sunting sumber]


Bebungah[sunting | sunting sumber]

Taun Acara Nominasi Karya Kasil
2012 Yahoo! OMG Awards Indonesia Best Group (grup paling apik) Menang
HAI Readers Music Awards 2012 [32] Best Single Heavy Rotation Menang
Best Costume Menang
Best Stage Performance Menang
Best Freshmeat Menang
Best of The Best (non-nominasi) Menang
2013 100% Ampuh Awards Co Cuit (Best Female Group) Menang
DAHSYAT-nya Awards 2013 Pendatang Baru Terdahsyat Menang
Aksi Panggung Terdahsyat kalebu nominasi

Referensi[sunting | sunting sumber]

  1. ^ |title=インドネシア・ジャカルタで「JKT48」始動! AKB48海外初の姉妹グループ誕生へ
  2. ^ [1]
  3. ^ a b [2] AKB初の海外姉妹グループ、JKT48の可能性
  4. ^ a b c "AKB48 Indonesian sister group JKT48 introduces first 28 members". Manichi Shimbun. 2011-11-03. Archived from the original on 2011-11-03. http://web.archive.org/20111103191132/mdn.mainichi.jp/arts/news/20111103p2a00m0na003000c.html. Retrieved 2011-11-03.
  5. ^ |title=JKT48、母国で「ヘビロテ」初パフォーマンス&初握手会
  6. ^ http://mdpr.jp/021165266
  7. ^ [3]
  8. ^ http://jkt48.com/news-id.html#top Berita Terbaru saka website resmi JKT48
  9. ^ [4] JKT48が楽天のインドネシアECモールのCMに登場!
  10. ^ "東南アジアに製品研究開発の拠点を ヤマハ発・柳社長にインタビュー". Chunichi Shimbun. 2012-2-29. http://www.chunichi.co.jp/article/shizuoka/20120229/CK2012022902000135.html. Retrieved 2012-03-29.
  11. ^ "Sharp Indonesia Gandeng JKT48". Sumut Post. 2012-03-07. http://www.hariansumutpos.com/2012/03/28190/sharp-indonesia-gandeng-jkt48.htm. Retrieved 2012-03-29.
  12. ^ "JKT48起用! シャープがインドネシアでシェア拡大狙う". 大河原克行. Nikkei Trendy net. http://trendy.nikkeibp.co.jp/article/pickup/20120307/1039954/. Retrieved 2012-03-29.
  13. ^ "Japan Pop Culture Festival (25 - 26 Februari 2012)". Kedutaan Besar Jepang di Indonesia. 2012-01-31. http://www.id.emb-japan.go.jp/jpopculfest.html. Retrieved 2012-03-29.
  14. ^ "AKB48、ジャカルタで公演 Jポップ紹介イベント". 47 News. 2012-02-25. http://www.47news.jp/CN/201202/CN2012022501001699.html. Retrieved 2012-03-29.
  15. ^ "AKB48:インドネシアでJKTと“合体”ライブ!". Mainichi Shimbun. Archived from the original on 2012-03-01. http://web.archive.org/20120301083557/mainichi.jp/enta/geinou/news/20120226spn00m200003000c.html. Retrieved 2012-03-29.
  16. ^ "JKT48:1月に初のCD発売決定 高城&仲川も公演デビューへ", 2012-12-24. diaksès tanggal 2012-12-24. Archived from the original on 2013-04-23. 
  17. ^ a b "AKB48、初の紅白歌合戦イベントは大島優子率いる白組優勝". Natalie. 2011-12-21. http://natalie.mu/music/news/61616. Retrieved 2012-03-29.
  18. ^ "AKBら総勢155人が「紅白対抗歌合戦」ファン2000人熱狂!". Sports Hochi. 2011-12-21. Archived from the original on 2011-12-20. http://web.archive.org/web/20111220235358/http://hochi.yomiuri.co.jp/entertainment/news/20111221-OHT1T00026.htm. Retrieved 2012-03-29.
  19. ^ "AKB48紅白対抗歌合戦(2011年)取材レポート(2)". Scramble Egg. 2011-12-27. http://www.scramble-egg.com/artist/akb48/161_kouhaku2011_2.htm. Retrieved 2012-03-29.
  20. ^ "会いたかったDenganmu…」。JKT48が“いいとも”でテレビ番組に初登場。". Techinsight. 2011-12-21. http://japan.techinsight.jp/2011/12/jkt48-iitomo-hatutojyou201112.html. Retrieved 2012-03-29.
  21. ^ "JKT48が成田でイベント 会場から「かわいい!」". J-Cast. 2011-12-24. http://www.j-cast.com/mono/2011/12/24117448.html. Retrieved 2012-03-29.
  22. ^ "JKT48 Member Profiles". JKT48. http://www.jkt48.com/memberlist-id.html. Retrieved 2011-11-03.
  23. ^ "JKT48". JKT48. http://jkt48.com/member/list-2nd?lang=id. Retrieved 2012-11-04.}}
  24. ^ a b "Pengumuman Pengunduran Diri Siti Gayatri dan Intania Pratama Ilham". JKT48. 2012-2-12. http://www.facebook.com/notes/jkt48/pengumuman-pengunduran-diri-siti-gayatri-dan-intania-pratama-ilham/332945136748536. Retrieved 2013-01-20.
  25. ^ a b "Perihal Fahira Al Idrus dan Allisa Astri". JKT48 Official Web Site. 2012-5-10. http://jkt48.com/news/detail/id/38?lang=id. Retrieved 2013-01-20.
  26. ^ "Mengenai Neneng Rosdiana". JKT48. http://www.jkt48.com/news/detail/id/85?lang=id. Retrieved 2012-11-21.}}
  27. ^ "Mengenai Cleopatra Japri". JKT48. http://www.jkt48.com/news/detail/id/91?lang=id. Retrieved 2012-12-10.}}
  28. ^ "Mengenai Alissa Galliamova". JKT48. http://www.jkt48.com/news/detail/id/108?lang=id. Retrieved 2013-01-22.}}
  29. ^ a b "Mengenai Althea Callista dan Nurhalima Oktavianti". JKT48 Official Web Site. 2013-1-10. http://www.jkt48.com/news/detail/id/102?lang=id. Retrieved 2013-01-10.
  30. ^ "JKT48が楽天のインドネシアECモールのCMに登場!". RBB Today. 2012-01-27. http://news.livedoor.com/article/detail/6228122/. Retrieved 28 January 2012.
  31. ^ "AKB48 リクエストアワー セットリストベスト100 2012(2日目)" (in Jepang). Scramble Egg. 2012-01-21. http://www.scramble-egg.com/artist/akb48/166setlist2012_2.htm. Retrieved 23 January 2012.
  32. ^ "JKT48 is nominated in HAI Reader’s Poll Music Awards 2012", JKT48Stuff. 29 Nov 2012. Diakses pada 1 Januari 2013.

Pranala Njaba[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=JKT48&oldid=885417"