Menyang kontèn

Setatsiyun Shimotsu

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Setatsiyun Shimotsu

下津駅
Setatsiyun sepur komuter JR-West
Bangunan setatsiyun, Maret 2010
Lokasi756-8 Shimotsu, Shimotsu-cho, Kainan-shi, Wakayama-ken 649-0101
Jepang
Koordinat34°06′29″N 135°08′44″E / 34.1081°N 135.1455°E / 34.1081; 135.1455Koordhinat: 34°06′29″N 135°08′44″E / 34.1081°N 135.1455°E / 34.1081; 135.1455
Pemilik West Japan Railway Company
Operator West Japan Railway Company
Jalur W  Jalur Utami Kisei (Jalur Kinokuni)
Letak dari pangkal361.1 km (224.4 mi) saka Kameyama
180.9 km (112.4 mi) saka Shingū
Jumlah peron2 peron samping
Jumlah jalur2
Operator KA West Japan Railway Company
Konstruksi
Jenis strukturDhuwur lemah
Informasi lain
StatusOra nduweni staf
Situs webSitus jaringan resmi
Sejarah
Dibuka20 Agustus 1924 (1924-08-20)[1]
Elektrifikasi1978[2]
Penumpang
FY2019383 per dina
Lokasi pada peta
Setatsiyun Shimotsu kapernah ing Wakayama Prefecture
Setatsiyun Shimotsu
Setatsiyun Shimotsu
Lokasi di Wakayama Prefecture
Setatsiyun Shimotsu kapernah ing Jepang
Setatsiyun Shimotsu
Setatsiyun Shimotsu
Setatsiyun Shimotsu (Jepang)

Setatsiyun Shimotsu (下津駅 Shimotsu-eki?) yaiku setatsiyun sepur sing ana ing kutha Kainan, Prefektur Wakayama, Jepang, sing dioperasike dening West Japan Railway Company (JR West).

Jalur[besut | besut sumber]

Setatsiyun Shimotsu dilayani dening Jalur Utami Kisei (Jalur Kinokuni), lan nduweni adoh 361.1 kilometer saka terminus jalur kasebut ing Setatsiyun Kameyama lan 180.9 kilometer saka Shingū.

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Sone, Satoru (2010-01-10). 朝日新聞出版分冊百科編集部 (èd.). 週刊 歴史でめぐる鉄道全路線 国鉄・JR. 週刊朝日百科. Vol. 25号 紀勢本線・参宮線・名松線. Asahi Shimbun Publications Inc. kc. 19–21.
  2. 『'88 JR西日本』西日本旅客鉄道,1988, p.97.

Pranala jaba[besut | besut sumber]

Médhia magepokan Setatsiyun Shimotsu ing Wikimedia Commons

Cithakan:Wakayama-railstation-stub