Menyang kontèn

Setatsiyun Wasa

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Setatsiyun Wasa

和佐駅
Setatsiyun sepur komuter JR-West
Setatsiyun Wasa ing Februari 2016
Lokasi1426-2 Wasa, Hidakagawa-cho, Hidaka-gun, Wakayam-kena 649-1443
Jepang
Koordinat33°53′51″N 135°12′25″E / 33.8974°N 135.2069°E / 33.8974; 135.2069Koordhinat: 33°53′51″N 135°12′25″E / 33.8974°N 135.2069°E / 33.8974; 135.2069
Pemilik West Japan Railway Company
Operator West Japan Railway Company
Jalur W  Jalur Utami Kisei (Jalur Kinokuni)
Letak dari pangkal320.4 km (199.1 mi) saka Kameyama
140.2 km (87.1 mi) saka Shingū
Jumlah peron1 peron samping + 1 peron pulo
Jumlah jalur3
Operator KA West Japan Railway Company
Konstruksi
Jenis strukturDhuwur lemah
Akses difabelOra ana
Informasi lain
StatusOra nduweni staf
Situs webSitus jaringan resmi
Sejarah
Dibuka14 Dhésèmber 1930 (1930-12-14)[1]
Elektrifikasi1978[2]
Penumpang
FY201972 per dina
Lokasi pada peta
Setatsiyun Wasa kapernah ing Wakayama Prefecture
Setatsiyun Wasa
Setatsiyun Wasa
Lokasi di Wakayama Prefecture
Setatsiyun Wasa kapernah ing Jepang
Setatsiyun Wasa
Setatsiyun Wasa
Setatsiyun Wasa (Jepang)

Setatsiyun Wasa (和佐駅 Wasa-eki?) yaiku setatsiyun sepur sing ana ing kutha Hidakagawa, Distrik Hidaka, Prefektur Wakayama, Jepang, sing dioperasike dening West Japan Railway Company (JR West).

Lines[besut | besut sumber]

Setatsiyun Wasa dilayani dening Jalur Utami Kisei (Jalur Kinokuni), lan nduweni adoh 320.4 kilometer saka terminus jalur kasebut ing Setatsiyun Kameyama lan 140.2 kilometer saka Shingū.

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Sone, Satoru (2010-01-10). 朝日新聞出版分冊百科編集部 (èd.). 週刊 歴史でめぐる鉄道全路線 国鉄・JR. 週刊朝日百科. Vol. 25号 紀勢本線・参宮線・名松線. Asahi Shimbun Publications Inc. kc. 19–21.
  2. 『'88 JR西日本』西日本旅客鉄道,1988, p.97.

Pranala jaba[besut | besut sumber]

Médhia magepokan Setatsiyun Wasa ing Wikimedia Commons

Cithakan:Wakayama-railstation-stub