Menyang kontèn

Setatsiyun Kushimoto

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Setatsiyun Kushimoto

串本駅
Setatsiyun sepur komuter JR-West
Setatsiyun Kushimoto
Setatsiyun Kushimoto
Lokasi33-2, Kushimoto, Kushimoto-cho, Higashimuro-gun, Wakayama-ken 649-3503
Jepang
Koordinat33°28′31.74″N 135°46′54.88″E / 33.4754833°N 135.7819111°E / 33.4754833; 135.7819111Koordhinat: 33°28′31.74″N 135°46′54.88″E / 33.4754833°N 135.7819111°E / 33.4754833; 135.7819111
Pemilik West Japan Railway Company
Operator West Japan Railway Company
Jalur W  Jalur Utami Kisei (Jalur Kinokuni)
Letak dari pangkal221.8 km (137.8 mi) saka Kameyama
41.6 km (25.8 mi) saka Shingū
Jumlah peron1 peron samping + 1 peron pulo
Jumlah jalur3
Operator KA West Japan Railway Company
Stanplat busyes
Konstruksi
Jenis strukturDhuwur lemah
Informasi lain
StatusStaffed
Situs webSitus jaringan resmi
Sejarah
Dibuka11 Dhésèmber 1936 (1936-12-11)[1]
Elektrifikasi1978[2]
Penumpang
FY2019328 per dina
Lokasi pada peta
Masalah Lua ing Modhul:Location_map larik 526: Unable to find the specified location map definition: "Module:Location map/data/Japan" does not exist.
Setatsiyun Kushimoto, 2005

Setatsiyun Kushimoto (串本駅 Kushimoto-eki?) yaiku setatsiyun sepur sing ana ing kutha Kushimoto, Distrik Higashimuro, Prefektur Wakayama, Jepang, sing dioperasike dening West Japan Railway Company (JR West). Setatsiyun kasebut menika setatsiyun sepur paling kidul ing Honshū.

Setatsiyun Kushimoto dilayani dening Jalur Utami Kisei (Jalur Kinokuni), lan nduweni adoh 221.8 kilometer saka terminus jalur kasebut ing Setatsiyun Kameyama lan 41.6 kilometer saka Shingū.

Referensi

[besut | besut sumber]
  1. Sone, Satoru (2010-01-10). 朝日新聞出版分冊百科編集部 (èd.). 週刊 歴史でめぐる鉄道全路線 国鉄・JR. 週刊朝日百科. Vol. 25号 紀勢本線・参宮線・名松線. Asahi Shimbun Publications Inc. kc. 18–21.
  2. 『'88 JR西日本』西日本旅客鉄道,1988, p.97.

Pranala jaba

[besut | besut sumber]

Médhia magepokan Setatsiyun Kushimoto ing Wikimedia Commons

Cithakan:Wakayama-railstation-stub