Pratélaning parté pulitik ing Indonésia

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Pratélan parté pulitik ing Indonésia, ing ngisor iki ditata miturut partisipasi sajeroning pilihan umum.

Parpol Peserta Pemilu pra-2004[besut | besut sumber]

Parpol Peserta Pemilu 1955[besut | besut sumber]

Pemilu 1955 diiloni déning 172 kontèstan Parté pulitik. Patang parté gedhé dhéwé ing antarané: PNI (22,3 %), Masyumi (20,9%), Nahdlatul Ulama (18,4%), lan PKI (15,4%).

Parpol Peserta Pemilu 1971[besut | besut sumber]

Pemilu 1971 diiloni déning sepuluh kontèstan:

  1. Parté Katulik
  2. Parté Syarikat Islam Indonésia
  3. Parté Nahdlatul Ulama
  4. Parté Muslimin Indonesa
  5. Golongan Karya
  6. Parté Kristen Indonésia
  7. Parté Musyawarah Rakyat Banyak
  8. Parté Nasional Indonésia
  9. Parté Islam PERTI
  10. Parté Ikatan Pendukung Kemerdekaan Indonésia

Parpol Peserta Pemilu 1977-1997[besut | besut sumber]

Pemilu 1977, 1982, 1987, 1992, lan 1997 diiloni déning telung kontèstan ya iku:

  1. Parté Persatuan Pembangunan
  2. Golongan Karya
  3. Partai Demokrasi Indonesia

Parpol peserta Pemilu 1999[besut | besut sumber]

Pemilu 1999 diiloni déning 48 parté pulitik, ya iku:

Parpol Peserta Pemilu 2004[besut | besut sumber]

PNI MARHAENISME.gif
PBSD.gif
Bulan Bintang.jpg
MERDEKA.gif
PPP.gif
PDK.gif
PIB.gif
PNBK.gif
DEMOKRAT.gif
PKPI.jpeg
PPDI.gif
PNUI.gif
PAN.jpg
PKPB.gif
Pkb.jpg
PKS.gif
PBR.gif
PDIP.gif
Pds.gif
Logo GOLKAR.jpg
PATRIOT.gif
PSI.gif
PPD.gif
PELOPOR.gif

(Katrangan: Jeneng ketua umum sing dicantumké ing tabel iku jeneng ketua umum wektu pemilu 2004)

Parpol Peserta Pemilu 2009[besut | besut sumber]

Pemilu 2009 diiloni déning 34 parté pulitik nasional lan 6 parté pulitik lokal ya iku:

Nasional[besut | besut sumber]

Lokal[besut | besut sumber]

  1. Parté Acèh
  2. Parté Acèh Aman Sejatera
  3. Parté Bersatu Acèh
  4. Parté Daulat Acèh
  5. Parté Rakyat Aceh
  6. Parté Suara Independen Rakyat Aceh

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]