Mnemosine

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Mnemosine (Basa Yunani: Μνημοσύνη) punika salah satunggaling Titan wonten Mitologi Yunani. Mnemosine punika Titan ingatan lan memori. Mnemosine punika laré saking Uranus lan Gaia.

Wonten ing mitologi[besut | besut sumber]

Mnemosyne (1881), satunggaling "interpretasi" Pre-Raphaelite sang dewi karya Dante Gabriel Rossetti[1]

Mnemosine nglampahi hubungan badan kalihan Zeus sangang dalu. Saking hubungan punika, Mnemosine nglairaken sangang tiyang Muse. Para Muse inggih punika dewi musik, nyanyian, tarian, sastra lan tembang. Wonten ing ngandhap punika para Muse sarta atributipun :

Wonten ing Theogonia karyanipun Hesiod, para raja lan penyair punika pikantuk "kemampuan" saking hubunganipun kalihan Mnemosine lan ugi para Muse. Mnemosine ugi kagungan kuwaos awit satunggaling kolam [2] ing dunia bawah. Toya saking kolam kasebat saged ngonduraken "ingatan" kuwalikan saking kolam lethe.[3][4]. Tiyang-tiyang ingkang gadhah kekajengan pirembagan kalihan orakel Trophonios ing Boeotia kedah ngunjuk toya saking tuk (mata air) rumiyin ingkang dipunwastani "Lethe" lan "Mnemosyne" dumugi mabok.

Wonten ing seni[besut | besut sumber]

Wonten ing budaya populer[besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ Koleksi Delaware Art Museum, Samuel and Mary R. Bancroft Memorial, Rossetti Archive.
  2. ^ Richard Janko, “Forgetfulness in the Golden Tablets of Memory,” Classical Quarterly 34 (1984) 89–100.
  3. ^ Prasasti penguburan bangsa Yunani dari abad ke-4 SM. Prasasti tersebut dikaitkan dengan puisi Orfeus
  4. ^ Zuntz, Günther. Persephone. Cambridge, 1971.
  5. ^ Lukisan Mnemosyne

Pranala njawi[besut | besut sumber]

Logo Wikimedia Commons
Pirsani galeri bab Mnemosine ing Wikimedia Commons.
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Mnemosine&oldid=999858"