Muse

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Muse
Muse onstage
Muse nampilake ing 2010.
Pratélan latar wuri
Saka Teignmouth, Devon, Inggris
Génre
Mangsa akarya 1994–saiki
Labèl
Sana jaringan muse.mu
Anggota

Muse ya iku grup band rock saka Teignmouth, Devon, Inggris, kadhapur ing taun 1994. Band kasusun saka Matthew Bellamy (vokal, gitar, piano, keyboard), Chris Wolstenholme (bass gitar, vokal latar, keyboard), lan Dominic Howard (drum, perkusi).

Muse ngerilis album sing kapisan, Showbiz, ing taun 1999, ndudohake Bellamy kang nduweni gaya nyanyi falsetto lan melancholic. Album kapindho, Origin of Symmetry (2001), gabungke luwih akèh instrumen lan kapangaruh gaya musik romantik klasik, lan éntuk reputasi amarga pagelaran langsung sing energik. Absolution (2003) luwih kapangaruh karo musik klasik, karo orchestra ing trek, kayata "Butterflies and Hurricanes", lan dadi album Inggris nomer siji kaping 5 katurut-turut.

Black Holes and Revelations (2006) nggabungake unsur tembang elektronik lan pop, sing dipengaruhi déning kelompok musik taun 1980-an kayata Depeche Mode, ditampilake ana ing salah sawijining tembang, kaya "Supermassive Black Hole". Album iki nggawa Muse luwih sukses ing mancanagara. Resistance (2009) lan The 2nd Law (2012) nelik tema saka sawenang wenanganing pemerintah lan pemberontakan déning rakyat. Album sing kapitu, Drones (2015), nduweni konsèp album babagan perang donya, lan Muse balik manèh ing musik sing luwih rock.

Gaya Musik[besut | besut sumber]

Gaya musik Muse kalebu alternatif rock, space rock lan progresif rock, Muse nyampurke swara saka aliran kayata music elektronik, metal progresif lan rock seni, lan bentuk liyane kayata musik klasik, rock opera lan akeh liyane. Ing taun 2002, Bellamy nerangake Muse iku "Telung babagan sing nyampah". Ing taun 2005, Pitchfork nerangake musike Muse iku  "Wong-wong lawas sing kuat atine: hard rock sing ngelewati niatan kanggo dikekang... lagu-lagune Muse nggunakake swara gitar sing kasusun kanthi alus lan gebukan drum sing sangar kanggo mbangkitke 'langkahing Gusti'." AllMusic nerangake musike Muse iku "campuran saka progressive rock, glam, electronica, lan pengaruh saka musike Radiohead."[1] Kanggo band kang ono hubungané karo progressive rock, Howard ngandika: "Aku nggandhengake iku [progressive rock] karo 10 menit main gitar ijen, nanging tak awake dewe kalebu jinising musik iki. Akèh band sing cukup ambisi karo musik, nyampurake maneka warna gaya musik sing beda – lan nalika aku weruh iku, sing aku pikir kuwi paling mantep. Aku wis ngeweruhi jenis iku dadi luwih lumrah."

  1. ^ "Absolution - Muse | Songs, Reviews, Credits | AllMusic". AllMusic. Dijupuk 2018-07-02.