Matthew Bellamy

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Matthew Bellamy
Matthew Bellamy
Latar wuri
Jeneng lair Matthew James Bellamy
Lair Juni 9, 1978
Inggris Cambridge, Inggris
Jinis Musik Rock
Pakaryan Penyanyi
Instrumen vokalis, gitaris, pianis, lan penulis lagu
Taun aktif 1987 - saiki
Wong tuwa George lan Marilyn
Anggota
Muse Band

Matthew James Bellamy (lair ing Cambridge, Inggris, 9 Juni 1978; umur 39 taun)[1] ya iku salah sawijining musisi lan komposer Inggris.[2] Matthew dikenal ning masarakat sebagai vokalis, gitaris, pianis, lan penulis lagu utama ning band rock alternative fenomenal Muse.

Bakat bermusik kang luar biyasa ora bisa dipisahaké karo bapaké, George, gitaris band 60an The Tornados.[3] The Tornados ya iku band Inggris kapisan kang kasil nduduki peringkat kapisan ing Amérika Sarékat.[3] sapérangan tembangané saka band bapaké iki kerep dikutip lan digunakaké ing album kapapaté Muse, Black Holes and Revelation, kaya ta Telstar lan Knights of Cydonia.[2] Bapaké lan Marilyn, ibuné, pindah menyang Cambrige lan lair kakang lanang Matthew, Paul, lan dhèwèké.[2]

Nalika pertengahan 1980, kulawarga mau pindah ing Teignmouth, Devon.[2] Tanapi, sawisé wong tuwané pisah, Matthew manggon karo eyangé, kang meksa dhèwèké kanggo nyinaoni gitar ning usia 14 taun.[2] Sawisé diwasa lan duwé akèh pengalaman urip utawa ning dunya musik, Matthew kepincut banget karo Georgisme.[2] Hal mau akèh memprabawai tembangan kang diciptakaké kang akèh ngomong tentang pandangan revolusioner lan korupsi pulitik.[2] Salah sijiné buku kang diakui paling berprabawa ya iku Confessions of an Economic Hitman karangan John Perkins.[2] Matthew dadi duwé pandangan yèn pelobi iku wong kang bisa mengaruhi pulitikus lan sistem pulitik.[2]

Gaya piano Bellamy inspirasi saka karya-karyané pianis Romantis kaya Sergei Rachmaninoff lan Franz Liszt Tchaikovsky, lan ngasilké perpaduan gaya Romantis lan rock ing lagu-lagu Muse.[2]

Terkait urusan pribadiné, Matthew tau tunangan karo psikolog berkewarganagaraan Italia.[2] Wong loro mau sabeneré arep nikah ing taun 2009, nanging pernikahan mau dibatalkaké.[2]

Karir[besut | besut sumber]

Matthew Bellamy kang kaloka karo suara dhuwur (tinggi) lan falsetto iki jebul duwé carita ning perjalanan uripé kang dawa ing donya musik.[2] Karo Muse, band kang nglambungaké jenengé, Matthew wis wiwit kariré awit 1994 wektu iku band iki isih jejeneng Rocket Baby Dolls.[2]

Karo jeneng mau, dhèwèké lan kanca-kancané sukses menangaké Battle of the Bands ing sekolah, kang nginspirasi kanggo luwih serius, lan mutuské ngowahi jenengé dadi kang luwih profesional, saka mau lair jeneng Muse.[2] Band iki pernah lan isih digawangi karo telong personil kang pada, dhèwèké, Christopher Wolstenholme, lan Dominic Howard.[2] Matthew dhéwé sebenaré tau mbentuk band karo Dominic, kang jejeneng Gothic Plague, tanapi kasebab personil 2 liyané lunga, mangka cah 2 mau ngajak Christopher gabung.[2] Ing taun-taun pertama band iki kudu berusaha keras, amarga kerja keras bocah-bocah mau, akhiré berhasil menikmati ketenaran lan kesuksesan ing donya.[2] Muse dhéwé wis ngasilke 5 album studio, Showbiz (1999), Origin of Symmetry (2001), Absolution (2003), Black Holes and Revelations (2006) lan The Resistance (2009).[2] Siji album live tau sempet dirilis, HAARP (2008).[2] Sawetara Bellamy dhéwé pernah tampil dadi pemain gitar ing Guitar Hero 5, nggawakaké lagu Plug in Baby, saka Origin of Symmetry.[2]

Single karo Muse band[besut | besut sumber]

Tetembangan kang dinyanyikaké karo Muse band [4]:

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ "Matthew Bellamy’s Biography — Free listening, videos, concerts, stats and photos at Last.fm". Last.fm (ing basa Inggris). Dijupuk 2018-01-06. 
  2. ^ a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u Biografi Matthew James Bellamy dipununduh tanggal 12 Juni 2011
  3. ^ a b profil Matthew James Bellamy dipununduh tanggal 12 Juni 2011
  4. ^ Album Matt dipunundhuh tanggal 30 Juni 2011