Matthew Bellamy

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Matthew Bellamy
Matthew Bellamy
Latar wuri
Jeneng lair Matthew James Bellamy
Lair 9 Juni 1978 (umur 38)
Flag of England.svg Cambridge, Inggris
Jinis Musik Rock
Pakaryan Penyanyi
Instrumen vokalis, gitaris, pianis, lan penulis lagu
Taun aktif 1987 - saiki
Wong tuwa George lan Marilyn
Anggota
Muse Band

Matthew James Bellamy ya iku salah sawijining musisi lan komposer Inggris.[1] Matthew dikenal ning masarakat sebagai vokalis, gitaris, pianis, lan penulis lagu utama ning band rock alternative fenomenal Muse, Matthew James Bellamy (lair ing Cambridge, Inggris, 9 Juni 1978; umur 38 taun)[2].

Bakat bermusik kang luar biasa ora bisa dipisahaké karo bapaké, George, gitaris band 60an The Tornados.[2] The Tornados ya iku band Inggris kapisan kang kasil nduduki peringkat kapisan ing Amerika Serikat.[2] sebagian tembangané saka band bapaké iki kerep dikutip lan digunakaké ing album kapapaté Muse, Black Holes and Revelation, kayata Telstar lan Knights or Cydonia.[1] bapaké lan Marilyn, ibuné, pindah menyang Cambrige lan lahir kakang lanang Matthew, Paul, lan dheweké.[1]

Nalika pertengahan 1980, keluarga mau pindah ing Teignmouth, Devon.[1] tanapi, sakwisé wong tuwané pisah, Matthew manggon karo eyangé, kang meksa dheweké kanggo nyinauni gitar ning usia 14 taun.[1] sakwisé dewasa lan nduwèni akeh pengalaman urip utawa ning dunya musik, Matthew kepincut banget karo Georgisme.[1] Hal mau akeh mempengaruhi tembangan kang diciptakaké kang akeh ngomong tentang pandangan revolusioner lan korupsi pulitik.[1] Salah sijiné buku kang diakui paling berpengaruh ya iku Confessions of an Economic Hitman karangan John Perkins.[1] Matthew dadi nduwèni pandangan yen pelobi iku wong kang bisa mengaruhi pulitikus lan sistem pulitik.[1]

Gaya piano Bellamy inspirasi saka karya-karyané pianis Romantis kaya Sergei Rachmaninoff, lan Franz Liszt Tchaikovsky, lan ngasilké perpaduan gaya Romantis lan rock ing lagu-lagu Muse.[1]

Terkait urusan pribadiné, Matthew tau tunangan karo psikolog berkewarganagaraan Italia.[1] wong loro mau sabeneré arep nikah ing taun 2009, nanging pernikahan mau dibatalkaké.[1]

Karir[besut | besut sumber]

Matthew Bellamy kang terkenal karo suara dhuwur (tinggi) lan falsetto iki jebul nduwèni carita ning perjalanan uripé kang dhawa ing dunia musik.[1] karo Muse, band kang nglambungaké namané, Matthew wes mulai kariré awit 1994 wektu iku band iki isih jejeneng Rocket Baby Dolls.[1]

karo jeneng mau, dheweké lan kanca-kancané sukses menangaké Battle of the Bands ing sekolah, kang nginspirasi kanggo liwih serius, lan mutuské ngowahi namané dadi kang luwih profesional. saka mau lair jeneng Muse.[1] Band iki pernah lan isih digawangi karo telong personil kang pada, dheweké, Christopher Wolstenholme, lan Dominic Howard.[1] Matthew dhewe sebenaré tau mbentuk band karo Dominic, kang jejeneng Gothic Plague, tanapi kerana personil 2 liyané lunga, mangka cah 2 mau ngajak Christopher gabung.[1] ing tahun-tahun pertama band iki kudu berusaha keras, kerana kerja keras cah-cah mau, akhiré berhasil menikmati ketenaran lan kesuksesan ing dunya.[1] Muse dhewe wis ngasilke 5 album studio, Showbiz (1999), Origin of Symmetry (2001), Absolution (2003), Black Holes and Revelations (2006) lan The Resistance (2009).[1] siji album live taua sempet dirilis, HAARP (2008).[1] Sawetara Bellamy dhewe pernah tampil dadi pemain gitar ing Guitar Hero 5, nggawakaké lagu Plug in Baby, saka Origin of Symmetry.[1]

Single karo MUSE band[besut | besut sumber]

Tetembangan kang dinyanyikaké karo Muse band [3] :

Cathetan Suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u (id)Biografi Matthew James Bellamy dipununduh tanggal 12 Juni 2011
  2. ^ a b c (id)profil Matthew James Bellamy dipununduh tanggal 12 Juni 2011
  3. ^ (id)Album Matt dipunundhuh tanggal 30 Juni 2011
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Matthew_Bellamy&oldid=1001618"