Chris Wolstenholme

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Chris Wolstenholme
Chris Wolstenholme in 2013.jpg
Wolstenholme in 2013
Pratélan latar wuri
Jeneng lairChristopher Tony Wolstenholme
Lair (1978-12-02) 2 Dhésèmber 1978 (umur 41)
Rotherham, South Yorkshire, England
Génre
PakaryanMusician, multi-instrumentalist
PirantiBass, vocals
Mangsa akarya1991–present
Labèl
Sing magepokanMuse
Sana jaringanmuse.mu
Piranti wigati
Fender Jazz Bass
Status signature bass
Various Status basses
Dean Stylist
Gibson Grabber
Rickenbacker 4001
Noah Guitars Excalibur
Various Pedulla basses
Warwick Streamer Pro M
Zon Sonus Custom 4[1]

Christopher Tony Wolstenholme (lair ing 2 desember 1978) iku sawijining musisi saka Inggris. Chris punika pemain bass lan gawe vokalis kanggo rock band Muse.[2]

Awal urip[besut | besut sumber]

Chris Wolstenholme awit cilik urip ing Inggris, kutha Rotherham sadurungé pindah menyang Teignmouth, Devon. Ing kana, Chris nyekel instrumen drum kanggo band punk. Kanca band ing Muse, Matt Bellamy lan Dominic Howard nalika jaman kuwi isih dadi personel band liyane, Gothic Plague. Band loro kuwi latihan bareng ing panggonan kang padha. Bellamy lan Howard nyuwun Wolstenholme kanggo dadi pemain bass ing Gothic Plague iku; Chris nyanggupi lan band iki ganti jeneng dadi Muse.

Karir ing musik[besut | besut sumber]

Muse[besut | besut sumber]

Wolstenholme wis dadi anggota band rock Muse wiwit wiwitan pambentukané, piyambakipun main bass lan dadi backing vokal. Wolstenholme nulis lan nembang loro lagu ing albume Muse kang keenem, The 2nd Law (2012): "Liquid State" lan "Save Me". Panjenenganipun ngandika: "'Liquid State' iki ditulis babagan wong kang lagi mendhem lan babagan perang batin lan kuwi marai miris ning ati. 'Save Me' iku babagan gadhahing kulawarga, bojo lan bocah kang senadyan sampeyan wis ngelakoni werna-werna tumindak kang ala, ing pungkasane saka iku, sampeyan éling nemawi wong-wong iku kang mesti ana kanggo sampeyan lan kang nulungi sampeyan."[3]

Chris karo grup band Muse wis menangaké akeh penghargaan, kalebu loro Grammy Awards, menang  kanggo kategori album rock kang paling apik kanggo album Resistance lan Drones, loro Brit Awards, menang kanggo kategori penampilan langsung kang paling apik kaping pindho, limang MTV Europe Music Awards lan wolung NME Awards. Ing 2012 band nampa Ivor Novello Award kanggo Achievement International saka British Academy of Songwriters, Composers and Authors. Muse wis ngadol punjul saka 20 yuta kopi album ing sakdonya.[4].

Referensi[besut | besut sumber]

  1. a b "Bass". MuseWiki. Dijupuk 3 March 2017. 
  2. Barrett, John. "The 20 Most Underrated Bass Guitarists". Paste Monthly. Dijupuk 4 April 2016. 
  3. "Muse NME T2L interviews! – Muse Messageboard". Board.muse.mu. 
  4. "Muse, Glastonbury, review: they are, at heart, an old fashioned heavy rock band who can really really play". Telegraph.co.uk. 25 June 2016. Dijupuk 27 June 2016.