Pallas

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Disambig.svg

Pallas (basa Yunani: Πάλλας) iku Titan perang jroning mitologi Yunani. Pallas iku anak saka Krios lan Euribia, seduluré Astraios lan Perses, lan sisihané Stix. Dhèwèké iku bapakné Zelos, Nike, Kratos, lan Bia.[1] Palals uga disebut minangka bapakné Skilla, Fontes, lan Lakos.[2] Jroning sawijining vèrsi, dhèwèké iku putra Megamedes, lan bapakné Selene,[3] lan jroning vèrsi liyané minangka bapakné Eos.[4]

Kutha Pellene, ing Akhaia, dijenengi saka jenengé.[5]

Pallas dikianati déning anak lan èstriné nalika Zeus lan para déwa perang nglawan para Titan amarga anak lan èstriné mihak marang Zeus.

Pallas uga asring disebut minangka bapak saka Athena, amarga julukan saka Athena iku Pallas Athena. Nanging jroning legendha liya disebutaké yèn Pallas dipatèni déning Athena jroning perang déwa nglawan Titan saéngga Athena éntuk julukan Pallas Athena.

Réferènsi[sunting | sunting sumber]

  1. ^ Hesiodos. Theogonia, 375-383.
  2. ^ Hyginus
  3. ^ Himne Homeros 4 Kanggo Hermes, baris 100.
  4. ^ Ovidius. Fasti, 4.373.
  5. ^ Pausanias. Hellados Periegesis, 7.26.12.
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Pallas&oldid=834431"