Pallas

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Disambig variants icon.svg

Masalah Lua ing package.lua larik 80: module 'Modul:No globals' not found. Pallas (Yunani: Πάλλας) iku Titan perang sajeroning mitologi Yunani. Pallas iku anak saka Krios lan Euribia, seduluré Astraios lan Perses, lan sisihané Stix. Dhèwèké iku bapakné Zelos, Nike, Kratos, lan Bia.[1] Palals uga sinebut bapakné Skilla, Fontes, lan Lakos.[2] Sajeroning sawijining vèrsi, dhèwèké iku putra Megamedes, lan bapakné Selene,[3] lan sajeroning vèrsi liyané minangka bapakné Eos.[4]

Kutha Pellene, ing Akhaia, dijenengi saka jenengé.[5]

Pallas dikianati déning anak lan èstriné nalika Zeus lan para déwa perang nglawan para Titan amarga anak lan èstriné mihak marang Zeus.

Pallas uga asring sinebut bapak saka Athena, amarga jejuluk saka Athena iku Pallas Athena. Nanging sajeroning legendha liya disebutaké yèn Pallas dipatèni déning Athena sajeroning perang déwa nglawan Titan saéngga Athena éntuk jejuluk Pallas Athena.

Réferènsi[besut | besut sumber]

  1. ^ Hesiodos. Theogonia, 375-383.
  2. ^ Hyginus
  3. ^ Himne Homeros 4 Kanggo Hermes, baris 100.
  4. ^ Ovidius. Fasti, 4.373.
  5. ^ Pausanias. Hellados Periegesis, 7.26.12.