Papan Anggegana Internasional Kuala Lumpur

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Papan Anggegana Internasional Kuala Lumpur
Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur
200px
KLIA MTB&Tower.jpg
Menara pengendali KLIA dan pérangan dari papan anggegana
IATA: KULICAO: WMKK
Ikhtisar
Jinis bandhara Publik
Sing duwé Pamaréntah Malaysia
Pengelola Malaysia Airports (Sepang) Sdn Bhd
Nglayani Kuala Lumpur, Malaysia Barat
Lokasi Sepang, Selangor, Malaysia Barat
Penghubung kanggo
Dibukak 27 Juni 1998
Dibangun 27 Juni 1998
Èlevasi DPML 71 ft / 21 m
Koordinat 02°44′44″N 101°42′35″E / 2.74556°N 101.70972°E / 2.74556; 101.70972Koordhinat: 02°44′44″N 101°42′35″E / 2.74556°N 101.70972°E / 2.74556; 101.70972
Situs web www.klia.com.my
Landhas pacu
Arah Dawa Lumah (Permukaan)
ft m
14L/32R 13.530 4.124 Beton
14R/32L 13.288 4.056 Beton
Statistik (2010)
Perobahan penumpang 34.087.636
Perobahan angkudan udara dalam ton 697.015
Perobahan pesawat 244.179

Papan Anggegana Internasional Kuala Lumpur (basa Inggris: Kuala Lumpur International Airport; KLIA) (IATA: KUL, ICAO: WMKK) kalebet salah satunggalipun lapangan montor miber paling awrat ing wewengkon Asia Kidul Wétan sasanèsipun Papan Anggegana Udara Suvarnabhumi ing Bangkok, Papan Anggegana Udara Internasional Hong Kong, lan Papan Anggegana udara Changi ing Singapura.[1] Papan Anggegana Udara punika dados papan anggegana ingkang utami ing Malaysia lan kalebet paling ageng ing nagari punika.[1] Papan Anggegana punika dunungipun caket dhaérah Sepang, Selangor lan méh 50 kilométer tebihipun saking punjering nagari, Kuala Lumpur.[1] Papan Anggegana punika dipunyasa kanthi nelasaken 3,5 milyar dollar Amérika Sarékat.[1]

KLIA diunbikak sacara resmi ing tanggal 27 Juni 1998.[1] Badhara punika saged nampung 35 juta panumpang saben sataun lan 1,2 kargo juta ton saben satunggal taun.[2] Papan Anggegana udara punika dados papan anggegana kaping 13 ing donya saking babagan kathahipun panumpang manca nagari ingkang kathahipun 24.129.748 panumpang sampun ngginakaken papan anggegana punika ing taun 2006.[2] Ing taun ingkang sami, papan anggegana punika ugi sampun ngendhalikaken 677.446 ton metrik kargo lan dados papan anggegana urutan kaping 30 ing donya saking babagan pangandhaléan kargo.[2]

Maskapé sesarengan déning destinasinipun[besut | besut sumber]

Bangunan Terminal Utama[besut | besut sumber]

  • Lion Air (Jakarta)
  • Penerbangan Malaysia (Alor Star, Bintulu, Johor Bahru, Kota Bharu, Kota Kinabalu, Kuantan, Kuala Terengganu, Kuching, Labuan, Langkawi, Miri, Pulau Pinang, Sandakan, Sibu, Tawau)

Bangunan Satelit[besut | besut sumber]

Terminal Panerbangan ongkos Murah (Low Cost Carrier Terminal/LCCT)[besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e History of KLIA dipunundhuh tanggal 25 Agustus 2011)
  2. ^ a b c 30 Busiest Airport in the World dipunundhuh tanggal 25 Agustus 2011)

Pranala njawi[besut | besut sumber]