Rut

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Rut utawa Ruth (רות, basa Ibrani "welas asih") iku sawijining wong wadhon saka bangsa Moab. Dhèwèké ibu Obed, mbahé èstriné Raja Dawud. Miturut Kitab Prajanjian Anyar, dhèwèké salah sijining leluhur Gusti Yesus (Injl Matius 1:5).

Caritan bab Rut kahanané dumadi nalika satengahing jaman perang sing kaya dicaritaake sajroning kitab Hakim-Hakim. Sanadyan garwané wong Israel wis séda, dhèwèké tetep nuduhaké kasatyané marang ibu maratuwané sing warganegara Israel, lan tansah sembahyang marah Gusti Allah umat Israel. Ing wusanané carita iki, Rut olèh bojo anyar, sanak saduluré garwané swargi. Liwat garwané sing enggal iki, Rut dadi mbah buyuté raja Dawud, raja Israel sing gedhé dhéwé.

Kandha-kandha carita sing ana ing kitab Hakim-hakim nuduhaké angèlé kahanan amarga umat-E Gusti Allah nilaraké sang hyang Pangèran. Kitab Rut iku pawalikané, ing kitab iki dituduhaké yèn Gusti Allahé wong Israel uga maringi berkah marang wong asing sing setya lan banjur percaya marang Gusti Allahé wong Israel. Amarga pratingkahé Rut iki, mula dhèwèké diangkat dadi umating Gusti Allah.

Isi[sunting | sunting sumber]

  • Naomi bali menyang Betlehem karo Rut 1:1-22
  • Rut ketemu karo Boas 2:1--3:18
  • Boas omah-omah karo Rut 4:1-22


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Rut&oldid=816824"