Tobit

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Kitab Tobit (Tobias) sing asalé saka Septuaginta iku lan kagolong kitab-kitab Deuterokanonika. Kitab iki anané mung ing basa Yunani waé. Ora ana versiné ing basa Ibrani.

Kitab Tobit kira-kira ditulis sakiwa-tengené taun 200 SM. Isiné nyritakaké sawijining bapa lan anaké. Bapané jenengé Tobias lan anaké Tobit. Tobias iku pagawéyané ngubur wong-wong sing wis tilar donya. Terus ing kitab iki ana carita perang nglawan Setan.


Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Tobit&oldid=803779"