Kidung Pasambat

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Kidung Pasambat ( איכה ʾēḫā(h), Eikha) iku katata cacahé saka limang tembang sing manyambati kutha Yerusalem sing dibedhah para satru, wadya bala Babel ing taun 586 SM, lan sirna rusaking kretaning bumi sarta masa pambuwangan sawisé iku.

Ing basa Ibrani kitab iki diarani Ekhah, sing tegesé "Kepriyé?" lan sawijining mantra dienggo miwiti kidung pasambat. Sajroning Septuaginta ing basa Yunani, kitab iki diarani threnoi (saka basa Ibrani qinoth, sing tegesé "pasambatan").

Sanadyan kitab iki umumé nadané sedih, nanging uga katon segi kapracayan ing Gusti lan pangarepan masa ngarep sing luwih becik. Tetembangan iki kabèh digunaaké wong Yahudi sajroning ngibadahé ing dina-dina astamiwa kaya dienggo pasa lan berkabung. Dina-dina kusus iki dianaaké saben taun kanggo mèngeti malapataka sing nibani bangsa Yahudi ing taun 586 SM.


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kidung_Pasambat&oldid=816826"