Yoel

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Bab Yoel ora akèh katrangan sing ana, dadi ora dimangertèni kapan olèhé sugeng.

Katonané Yoel saka Yudea, amarga mesthi diutus kotbah marang bangsa iki. Banjur Yoel uga kerep nyebut-nyebut Yudea lan Yerusalem (Yoel: 1:14, 2:1, 15, 32; 3:1, 12, 17, 20, 21).

Katonané buku iki katulis ing antaraning abad kaping 5 SM lan abad kaping 4 SM, mangsa kakuwasaning karaton Persia. Nabi Yoel nyritakaké prakara tekané blalang sing ngrusak kabèh tandhuran lan musim panas sing dahsat banget ing Palestina.


Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Yoel&oldid=816942"