Amos

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Disambig.svg

Amos, sing asalé saka Tekoa, sisih kidul wétan Betlehem, iku nabi pisan sajroning Alkitab sing wewekas lan wejangan-wejangané dicathet cukup rinci. Amos iku wong Yehuda angin kotbah marang wong-wong Israel ing karaton lor sakiwa-tengené tengahing abad kaping-8 SM.

Kala kuwi wong urip makmur, ngibadah kaanggep wigati, lan negara Israel katonané tentrem anyem. Anging tibaké sing makmur namung wong-wong sugih waé sing kerep nindhes wong cilik. Ngibadah dilakokaké tanpa ati sing lila legawa. Mula Amos ngramal yèn Gusti Allah kersa ndendha bangsa Israel. Amos celathu yèn kadilan iku "mili kaya banyu". Dhèwèké celathu, "Mbokmenawa Gusti bakal melas marang wong-wong sing isih sisa saka bangsa Israel" (5:15).

Isi[sunting | sunting sumber]

  1. Dendha marang negara-negara tangga Israel 1:1--2:5
  2. Dendha marang Israel 2:6--6:14
  3. Limang wangsit 7:1--9:15


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Amos&oldid=816892"