Nehemia

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Kitab Nehemia bisa kaanggep lanjutané kitab Ezra. Katoné kitab iki ditulis antara taun 431 SM430 SM nalika Nehemia bali kanggo kaping pindho menyang Yerusalem sawisé lunga menyang Persia.

Kitab iki kasusun saka papat bageyan:

  1. Carita bab dibanguné manèh Tembok Yerusalem, lan daftar wong-wong sing teka saka Babilonia (bab 1-7).
  2. Laporan bab kahananing agama kaum Yahudi rikala iku itu (bab 8-10).
  3. Cacah jiwa pedhunung lanang diwasa in Yerusalem, lan jeneng-jeneng para sesepuh, sarta daftar para imam lan kaum Lewi (bab 11-12:1-26).
  4. Slametan Tembok Yerusalem, palantikan pegawé Dalem Gusti (Bait Allah) kaping pindho lan reformasi sing dilakoni déning Nehemia (bab 12:27 - 13).

Sawisé kitab ini, carita saka Prajanjian Lawas wis puput.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Nehemia&oldid=816823"