II Timotius

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Layang Paulus Sing Kapindho Marang Timotius sabagéyan gedhé isiné ular-ular pribadi marang Timotius minangka kanca sapanggawéan lan pambiyantu sing isih enom. Inti saka piweling mau yaiku supaya Timotius tabah. Panjenengané diweling lan disengkuyung supaya terus setya nyebaraké pawarta ngenani Gusti Yesus Kristus sarta netepi Prajanjian Lawas lan piwulang ngenani Injil saka Gusti Allah; uga supaya Timotius tetep tugas minangka guru lan panyebar Injil saka Gusti Allah, senadyan ngadhepi kasangsaran lan tetentangan. Timotius khusus dipèngetaké supaya ora mèlu cawé-cawé ing dhébat sing bodho lan ora nduwèni pangaji. Dhébat kaya mangkono iku ora ngasilaké apa-apa, kejaba ngrusak pikiran wong sing ngrungokaké.

Marang kabèh iku Timotius dièlikaké supaya njupuk conto saka kauripanéPaulus -- yaiku kapercayané marang Kristus, kasabarané, tresnané, katabahané lan kasangsaran sing dialami ing panganiayan.

Isi[sunting | sunting sumber]

  • Pambuka 1:1-2
  • Pepuji lan dhukungan 1:3--2:13
  • Piweling lan pepènget 2:14--4:5
  • Katrangan ngenani kahanan Paulus 4:6-18
  • Panutup 4:19-22
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=II_Timotius&oldid=816953"