Paulus

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Paul utawa Paulus iku jeneng pisanan sing populèr. Jeneng iki asalé saka Paulos (basa Yunani). Jroning basa Latin, Paulus iku jeneng mburi keluwarga, ora tau dadi jeneng ngarep. Jroning basa Inggris, Paulus disebut Paul.

Sapérangan tokoh wigati sing migunakaké jeneng Paulus:

Tokoh Alkitab

Paus Katulik Roma

Paulus iku jeneng saka enem Paus Gréja Katulik Roma:

  1. Paus Santo Paulus I (757-767)
  2. Paus Paulus II (1464-1471)
  3. Paus Paulus III (1534-1549)
  4. Paus Paulus IV (1555-1559)
  5. Paus Paulus V (1605-1621)
  6. Paus Paulus VI (1963-1978)

Yohanes Paulus iku jeneng saka loro Paus Gréja Katulik Roma:

  1. Paus Yohanes Paulus I (1978), sing njupuk jeneng regnal kanggo ngurmati pandhisiké, Paus Yohanes XXIII lan Paus Paulus VI
  2. Paus Yohanes Paulus II (1978-2005), sok disebut Yohanes Paulus Agung, iku wong Polandia pisanan sing lungguh ing tahta kapausan. Dhèwèké njupuk jeneng regnal Yohanes Paulus kanggo ngurmati pandhisiké sing njabat mung 34 dina kalèndher.

Raja

Panggunan liyané

Delengen uga


Disambig.svg
Puniki kaca disambiguasi nami tiyang (ingkang sok dipunginaaken kanggé nami papan panggénan) — satunggiling bantuan navigasi kanggé ngarahaken Penjenengan tumuju dhumateng artikel ingkang leres, ing antawisipun sapérangan tiyang ingkang kagungan nami ingkang sami. Menawi Panjenengan dumugi kaca puniki langkung pranala saking artikel sanès, wonten saénipun Panjengengan wangsul dhumateng artikel kasebat lan ngleresaken pranalanipun supados langsung tumuju dhumateng artikel tiyang ingkang leres.
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Paulus&oldid=834733"