Paul si Gurita

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Paul si Gurita

Paul si Gurita (Basa Inggris: Paul the Octopus, netes ing wulan Januari 2008 - pejah 26 Oktober 2010) inggih menika kéwan gurita ingkang manggén ing akuarium ing Sea Life Centres, Oberhausen, Jerman.[1] Paul kawentar amargi kawasisanipun anggénipun ngramal asil adu tandhing Piala Donya 2010 ing Afrika Kidul lan sedaya ramalanipun nalika semanten leres sedaya.[2] Sasampunipun ngramal kanthi trep asil adu tandhing tim nasional Jerman, Paul ngramal menawi Spanyol badhé ngalahaken Walanda ing final Piala Donya 2010 kasebat.[2] Predhiksi saking Paul dados prastawa ingkang paling dipuntengga nalika badhé wonten adu tandhing Walanda lan Spanyol ing Stadion Soccer City, Johannesburg, Afrika Kidul.[3] Kéwan menika dipunanggep minangka kéwan ingkang ajaib lan sakti amargi saged mredhiksi kanthi akurat.[3] Nalika semanten, nalika dipundamel kalih pilian gendèra Spanyol lan gendèra Walanda, lan prastawa kasebat dipuntayangaken déning stasiun televisi ing saindhenging wewengkon Eropa, Paul langsung milih Spanyol minangka juwara adu tandhing kasebat.[3]

Pejahipun[sunting | sunting sumber]

Nalika tanggal 26 Oktober 2010, Paul pejah ing Sea Life Centres, Oberhausen, Jerman, amargi faktor umur. [4]

Pranala Njawi[sunting | sunting sumber]

Logo Wikimedia Commons
Pirsani galeri bab Paul si Gurita ing Wikimedia Commons.

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ (en)World Cup 2010: Paul the Octopus dies dipunundhuh tanggal 22 September 2011)
  2. ^ a b (id)Paul Si Gurita Tutup Usia dipunundhuh tanggal 22 September 2011)
  3. ^ a b c (en)[http://www.goal.com/id-ID/news/1369/piala-dunia/2010/07/09/2017317/paul-si-gurita-prediksi-spanyol-juara Paul Si Gurita Prediksi Spanyol Juara] dipunundhuh tanggal 22 September 2011)
  4. ^ (en)World Cup's Paul the octopus dies dipunundhuh tanggal 22 September 2011)

Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Paul_si_Gurita&oldid=884615"