Deuterokanonika

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Deuterokanonika iku bagéyan Alkitab sing namung ana versiné ing basa Yunani ing sajroning Septuaginta. Dadi kitab-kitab sing diarani Deuterokanonika iku ora ana asliné ing basa Ibrani. Nanging sanadyan mengkono, kitab-kitab iki asliné ya katulis ing basa Ibrani. Para pakar Alkitab wis sarujuk yèn gaya basa kitab-kitab iki katon pretalan saka basa Ibrani.

Kitab-kitab sing kagolong Deuterokanonika iku:

  1. Tobit
  2. Kitab Yudit
  3. Tambahan Ester
  4. Kawicaksanan Salomo
  5. Kitab Yesus bin Sirakh
  6. Kitab Barukh
  7. Tambahan Daniel
  8. I Makabe
  9. II Makabe

Ing dhuwur iki bisa katon yèn ora kabèh bagéyan iku kitab lepas. Ana sing rupa bagéyan saka kitab liya, yaiku: Tambahan Ester lan Tambahan Daniel.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Deuterokanonika&oldid=803755"