II Babad

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Kitab II Babad iki bagéyan saka kitab Prajanjian Lawas utawa Tanakh.

Kitab iki terusané I Babad. Kitab iki wiwitané nyritaaké pangadheg pamarèntahé sang Ratu Suleman nganti sédané. Sawisé nyritaaké kandha pangamuké suku bangsa ing tlatah lor sing dipimpin Yerobeam nglawan Raja Rehabeam, kitab iki mung nyritaaké sejarahé Yudea, ya iku karaton kidul, nganti dibedhahé Yerusalem ing taun 586 SM.


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=II_Babad&oldid=871127"