Ester

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Kitab Ester iku sawijining carita legèndha sekular, ananging tanpa réferènsi rohani lan settingé ing Susa, ibukutha Persia. Kamungkinan gedhé kitab iki uga ditulis ing Persia, sawisé abad ka-5 SM.

Kandhaning kitab iki bab sawijining pahlawan wadhon sing ngarané Ester, saduluré Mordekhai, uga sawijining pahlawan. Wanita iki bisa nylametaké bangsa Yahudi ing Karaton Persia sing bakal dipatèni entèk-entèkan déning Haman, sawijining wong sing gething karo bangsa Yahudi. Carita sing ana sajroning kitab iki dihubungaké karo pèsta gedhé Yahudi Purim.

Uga delengen[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Ester&oldid=816821"