Mikha

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Katoné kitab nabi Mikha, uga ditulis déning nabi sing asmané padha. konon ditulis oleh wong yang sama. Mikha olèhé sugeng sajaman karo nabi Yesaya lan asalé saka sawijining désa ing Yehuda, ing karaton kidul. Dhèwèké yakin tenan yèn Yehuda bakal ngadhěpi mala pataka kaya sing diumumaké déning Amos bab karaton lor. Mikha uga ngandhani yèn Gusti Allah mesthi ya bakal ndendha bangsa Yehuda amarga kejem banget lan ora adil marang wong liya, Nanging ing kotbahing Mikha ya katon ana tandha-tandha sing luwih cetha bab pangarepan ing masa ngarep.

Bagéyan-bagéyan sing menarik digatèaké sajroning buku iki ya iku: gambaran adem tentrem ing sawewengkoning bumi ing ngisor pimpinaning Gusti Allah (Mikha 4:1-4); banjur ana ramalan bab sawijining Ratu Agung sing bakal muncul saka trahing Dawud lan bakal ngasta pangayeman ing bangsa Yehuda (5:2-4); lan, ing sawijining pada (6:8), ana ringkesan saka apa sing bakal diomongaké déning para nabi-nabi Israel, ya iku: "Sing dituntut Gusti Allah saka awake dhéwé iku supaya tumindhak adil, tansah ngamalaké kasih sayang, lan andhap asor urip manunggal karo Gusti ."


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Mikha&oldid=816847"