Zakharia

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Kitab Zakharia kaserat saka rong bagéyan sing séjé:

  1. Pasal 1-8 isine ramalan-ramalan Nabi Zakharia sing inucapake antara taun 520 lan taun 518 SM. Ramalan-ramalan iku akehe dinyatakake mawujud wahyu-wahyu lan ngomongake renovasi Yerusalem, Dalem Gusti (Baitallah), lan panyucen umat Gusti. Zakharia uga ngramalake wektu tekane Raja sing dijanjekake Gusti Allah marang umat-E.
  2. Pasal 9-14 iku awujud kumpulan wewekas sing inucapan ing wayah sing luwih mengkéné. Ing kéné diomongaké Juru Slamet sing bakal mara ing donya lan panghakiman dina pungkasan.


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Zakharia&oldid=867218"