Habakuk

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Kitab Nabi Habakuk iku bagéyan Alkitab saka Prajanjian Lawas. Dhèwèké olèhé urip ing pungkasané abad kaping 7 SM, nalika karaton Babilonia kuwasa. Dhèwèké prihatin bab sangsaraning bangsa Israel sing ditibakaké déning bangsa kejem iki.

Kitabé isiné ya pasambatan marang Gusti Allah, kepriyé bangsa Israel bisa ditindhes déning wong Babilonia nanging Gusti Allah ora ngapa-ngapa. Gusti Allah banjur nglipur yèn wong-wong sing ala bakal dikukum.


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Habakuk&oldid=816891"