Kitab Danièl

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Kitab Danièl iki bisa kaanggep kitab sing menarik amarga pirang bageyan kitab iki, yaiku sakai pasal 2:4a nganti 7 ditulis nganggo basa Aram. Kamangka bagéyan liyané nganggo basa Ibrani. Prakara iki rada anèh, marga kitab iki sajatiné kabèh sing nulis wongé padha.

Ana kamungkinan gedhé yèn kitab iki ditulis sakiwa-tengené taun 165 SM.


Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kitab_Danièl&oldid=816846"