Hagai

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Kitab Hagai iku kumpulaning wewekasing Gusti Allah sing disampèaké déning Nabi Hagai ing taun 520 SM. Wektu iku wong Israel durung bali saka pambuwangan ing Babel.

Anging sanadyan wus manggon pirang-pirang taun ing Yerusalem, Dalem Gusti (Baitallah) isih tetep awujud puing-puing waé. Ing wewekas lan wejangan iku, Gusti Allah ndhesek kaum pimpinaning bangsa Israel supaya mbangun maneh Dalem Gusti. Gusti Allah uga janji yen bakal maringi karejan lan kasajahtraning umat Israel sing wis dianyarake lan disucèake.


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Hagai&oldid=816851"