Wulang Bebasan

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Proverb scroll.PNG

Kitab Wulang Bebasan ing basa Ibrani diarani Mishlei sing tegesé alegori. Mishlei iku cekakan saka Míshlê Shelomoh (Wejanganh Salomo), ing versi Vulgata diarani "Liber Proverbiorum".

Mishlei iku bentuk jamak saka tembung Mashal sing sajatiné bentuk tunggal. Tembung ing basa Melayu/Indonesia Amsal adhedhasar tembung Ibrani iki.

Kitab iki isiné wejangan-wejangan moralistis lan falsafi arupa tembang.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Wulang_Bebasan&oldid=882014"