I Petrus

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Layang Petrus sing kaping pisan iki ditujokaké marang wong-wong Kristen sing kasebar ing tlatah lor Asia Cilik. Kabèh iku diarani "umat pilihan Gusti".

Amanat utama layang iki iku nguataké iman para pamacané sing lagi ngalami tekanan lan dikuya-kuya amarga precaya marang Yesus Kristus. Petrus uga ngelingaké para pamacané yèn Injil bab Yesus Kristus iku jaminan pangarepan kabèh wong. Sebab, Yesus Kristus wis séda, sugeng manèh lan jangji bakal rawuh manèh. Mula didhawuhi tabah lan sabar.

Isi[sunting | sunting sumber]

  • Pambuka1:1-2
  • Wejangan supaya éling yèn Gusti nylamataké manungsa 1:3-12
  • Wejangan supaya urip kusus kanggo Gusti Allah 1:13--2:10
  • Kawajiban wong Kristen ing mangsa rekasa 2:11--4:19
  • Pangabektèn wong Kristen 5:1-11
  • Panutup 5:12-14
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=I_Petrus&oldid=816943"