Provinsi Bali

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Provinsi Bali
Lambang Provinsi Bali
Lambang Provinsi Bali
Motto: "Balidwipa Jaya"
Péta Bali ing Indonesia
Dina Dadi: ---
Ibukutha: Denpasar
Gubernur: Dewa Made Beratha
Jembar
 - Total:

5.561 km2
Dhaérah Tk. II
 - Cacah:

8 Kabupatèn lan 1 Kutha otonom
Pedunung
 - Total:
 - Kapadhetan:

+/- 4.500.000 Jiwa
+/- 800 / km²
Suku: Wong Bali, Wong Sasak, Wong Jawa lly
Agama: Hindu, Islam, Protestan, Katulik lan Buddha
Basa: Basa Bali, Basa Sasak lan Basa Indonesia
Zona Wektu: (WIT)

Provinsi Bali iku katata jroning 8 kabupatèn lan 1 kutha.

Daerah Tingkat II[sunting | sunting sumber]

  1. Kabupatèn Badung
  2. Kabupatèn Bangli
  3. Kabupatèn Bulèlèng
  4. Kabupatèn Gianyar
  5. Kabupatèn Jembrana
  6. Kabupatèn Karangasem
  7. Kabupatèn Klungkung
  8. Kabupatèn Tabanan
  9. Kutha Denpasar

Uga Pirsani[sunting | sunting sumber]


Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Provinsi_Bali&oldid=806547"