Kabupatèn Bangli

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Kabupatèn Bangli
Lambang Bangli.JPG
Lambang Bangli
Motto: "Bhukti Mukti Bhakti"
Péta Bangli ing Bali
Dina Dadi: ...
Ibukutha: Bangli
Bupati: I Nengah Arnawa
Wakil Bupati: I Made Gianyar
Jembar
 - Total:

520,81 km²
Kecamatan
 - Cacahe:

4 Kecamatan
Pedunung
 - Total:
 - Kapadhetan:

+/- 214.593 (2005)
+/- --- jiwa/km²
Suku bangsa: Wong Bali
Agama: Hindu
Basa: Basa Bali lan Bahasa Indonesia

Kabupatèn Bangli iku salah siji kabupaten ing Provinsi Bali, lokasine ing tengah-tengah pulo Bali, kutha Bangli iku ibukutha kabupatene. Jembar wilayah Kabupatèn iki ± 520,81 km² utawa --- hektar.

Geografis[sunting | sunting sumber]

8' 8' - 8' 31' 87" Lintang kidul lan 115' 13' 48" - 115' 27' 24" Bujur wetan

Pemerentahan[sunting | sunting sumber]

Kabupatèn Bangli katata jroning 4 kecamatan, 69 kelurahan lan desa. Kecamatan-Kecamatan ing Kabupatèn Bangli yaiku:

  1. Kecamatan Bangli
  2. Kecamatan Tembuku
  3. Kecamatan Susut
  4. Kecamatan Kintamani

Mangga Kapurih Ugi Mriksani[sunting | sunting sumber]

Pranala Jaba[sunting | sunting sumber]

Bali menyang: Provinsi Bali

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kabupatèn_Bangli&oldid=806556"