Kabupatèn Karangasem

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Kabupatèn Karangasem
Lambang Karangasem.jpg
Lambang Karangasem
Motto: "---"
Péta Karangasem ing Bali
Dina Dadi: ...
Ibukutha: Amlapura
Bupati: I Wayan Geredeg
Wakil Bupati: I Gusti Lanang Rai
Jembar
 - Total:

839,54 km²
Kecamatan
 - Cacahe:

8 Kecamatan
Pedunung
 - Total:
 - Kapadhetan:

+/- 384.208 jiwa (2004)
+/- 4.458 jiwa/km²
Suku bangsa: Wong Bali
Agama: Hindu
Basa: Basa Bali lan Basa Indonesia

Kabupatèn Karangasem iku salah siji kabupatèn ing Provinsi Bali, lokasiné ing sisih wétan pulo Bali, kutha Amlapura iku ibukutha kabupatèné. Jembar wilayah Kabupatèn iki ± 839,54 km² utawa --- hèktar.

Geografis[sunting | sunting sumber]

8°00'00" - 8°41'37,8" Lintang kidul lan 115°35'9,8" - 115°54'8,9" Bujur wetan

Pemerentahan[sunting | sunting sumber]

Kabupatèn Karangasem katata jroning 8 kecamatan, 3 kelurahan lan 68 désa. Kecamatan-Kecamatan ing Kabupatèn Karangasem yaiku:

  1. Kecamatan Kubu
  2. Kecamatan Rendang
  3. Kecamatan Abang
  4. Kecamatan Sidemen
  5. Kecamatan Selat
  6. Kecamatan Bebandem
  7. Kecamatan Karangasem
  8. Kecamatan Manggis

Mangga Kapurih Ugi Mriksani[sunting | sunting sumber]

Pranala Jaba[sunting | sunting sumber]

Bali menyang: Provinsi Bali Cithakan:Kabupatèn Karangasem