Bali

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
(Dipunpindhah saking Pulo Bali)
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Disambig.svg

Cithakan:Kotakinfo provinsi

Pulo Bali iku dadi salah sijining ancas plesiran ing Indonésia lan donya. Pulo iki uga diarani Pulo Dewata.

Geografis[sunting | sunting sumber]

Pulo Bali iku bagéan kepuloan Nusatenggara utawa kepuloan Sunda cilik. Dawa pulo iki 153 km lan jembar 112 km, saking pulo Jawa jarake ± 3,2 km. Posisi geografis pulo iki ing 8°25′23″ Lintang kidul lan 115°14′55″ Lintang wétan. Pulo Bali uga kondhang kanthi jeneng Pulo Dewata.

Plesiran[sunting | sunting sumber]

Plesiran Alam[sunting | sunting sumber]

Plesiran Budaya[sunting | sunting sumber]

Uga Pirsani[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Bali&oldid=864580"