Kabupatèn Jembrana

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Kabupatèn Jembrana
Lambang Jembrana.jpg
Lambang Jembrana
Motto: "---"
Péta Jembrana ing Bali
Dina Dadi: ...
Ibukutha: Negara
Bupati: I Gede Winasa
Wakil Bupati: I Putu Arta
Jembar
 - Total:

841,80 km²
Kecamatan
 - Cacahe:

4 Kecamatan
Pedunung
 - Total:
 - Kapadhetan:

+/- 220.000 jiwa
+/- --- jiwa/km²
Suku bangsa: Wong Bali
Agama: Hindu
Basa: Basa Bali lan Bahasa Indonesia

Kabupatèn Jembrana iku salah siji kabupatèn ing Provinsi Bali, lokasiné ing sisih kulon pulo Bali, kutha Negara iku ibukutha kabupatèné. Jembar wilayah Kabupatèn iki ± 841,80 km² utawa 36.800 hektar.

Geografis[sunting | sunting sumber]

Pemerentahan[sunting | sunting sumber]

Kabupatèn Jembrana ketata saking 4 kecamatan, --- kelurahan lan désa. Kecamatan-Kecamatan ing Kabupatèn Jembrana yaiku:

  1. Kecamatan Melaya
  2. Kecamatan Mendoyo
  3. Kecamatan Pekutatan
  4. Kecamatan Negara
  5. Kecamatan Jembrana

Mangga Kapurih Ugi Mriksani[sunting | sunting sumber]

Pranala Jaba[sunting | sunting sumber]

Bali menyang: Provinsi Bali

 
Kabupatèn Jembrana, Bali
Lambang Jembrana.jpg

Kecamatan: Melaya | Mendoyo | Pekutatan | Negara | Jembrana