Kabupatèn Bulèlèng

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Kabupatèn Bulèlèng
Lambang Kabupaten Buleleng.png
Lambang Kabupatèn Bulèlèng
Motto: "Singa Ambaraja"
Péta Buleleng ing Bali
Dina Dadi: ...
Ibukutha: Singaraja
Bupati: Putu Bagiada
Wakil Bupati: --
Jembar
 - Total:

1.365,88 km²
Kecamatan
 - Cacahe:

9 Kecamatan
Pedunung
 - Total:
 - Kapadhetan:

+/- 577.644 jiwa (1999)
+/- --- jiwa/km²
Suku bangsa: Wong Bali
Agama: Hindu
Basa: Basa Bali lan Basa Indonesia

Kabupatèn Bulèlèng iku salah siji kabupatèn ing Provinsi Bali, lokasiné ing sisih lor pulo Bali, kutha Singaraja iku ibukutha kabupatèné. Jembar wilayah Kabupatèn iki ± 1.365,88 km² utawa --- hèktar.

Geografis[sunting | sunting sumber]

80 03’ 40” - 80 23’ 00" Lintang kidul lan 1140 25’ 55”- 1150 27’ 28’’ Bujur wetan

Pemerentahan[sunting | sunting sumber]

Kabupatèn Bulèlèng katata jroning 9 kecamatan, 19 kelurahan lan 127 désa. Kecamatan-Kecamatan ing Kabupatèn Bulèlèng yaiku:

  1. Kecamatan Gerokgak
  2. Kecamatan Seririt
  3. Kecamatan Busungbiu
  4. Kecamatan Banjar
  5. Kecamatan Bulèlèng
  6. Kecamatan Sukasada
  7. Kecamatan Sawan
  8. Kecamatan Kubutambahan
  9. Kecamatan Tejakula

Mangga Kapurih Ugi Mriksani[sunting | sunting sumber]

Pranala Jaba[sunting | sunting sumber]

Bali menyang: Provinsi Bali